Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Ζάκυνθος: Θρίλερ στο Ιόνιο με βύθιση σκάφους - Ο καπετάνιος και οι τουρίστες βούτηξαν στη θάλασσα χωρίς σωσίβια

ΦΩΤΟ από imerazante.grΤύχη βουνό είχαν τέσσερα άτομα σε 12μετρο σκάφος αναψυχής το οποίο βυθίστηκε στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Ζακύνθου και Κεφαλονιάς, κοντά στις Αλυκές, τα ξημερώματα της Τρίτης (30-08-2016). Οι επιβαίνοντες, 3 άτομα Ρωσικής καταγωγής και ο Ελληνας κυβερνήτης, ταξίδευαν από την Κεφαλονιά στη Ζάκυνθο αλλά για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, το σκάφος τους εμφάνισε βλάβη και τελικά βυθίστηκε. Οι τέσσερις επιβαίνοντες βρέθηκαν στη θάλασσα! Φίλος τους, που τους ανέμενε στη Ζάκυνθο, ανησύχησε με την καθυστέρησή τους, ειδοποίησε το Λιμενικό και έκτοτε ξεκίνησε η επιχείρηση αναζήτησής τους.

Τελικά, όπως μεταδίδει το imerazante.gr, το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε του τέσσερις ναυαγούς, στο θαλάσσιο χώρο των Αλυκών, χωρίς σωσίβια ή άλλα σωστικά μέσα, σε κατάσταση υποθερμίας. Και οι τέσσερις μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στο Λιμεναρχείο για να καταθέσουν, ενώ το βυθισμένο σκάφος τους ρυμουλκήθηκε από αλιευτικό, στο λιμάνι των Αλυκών.

*Στο μεταξύ,  σκάφος με περίπου 30 επιβαίνοντες αγνοείται στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κέρκυρας, βορειοδυτικά της Πρέβεζας.
Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα του Λιμενικού, με τη συμμετοχή πέντε πλωτών από το Λιμεναρχείο Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας και Πρεβέζης, για τον εντοπισμό του αγνοούμενου σκάφους.
Οι επιβαίνοντες επικοινώνησαν οι ίδιοι με το Λιμενικό και ανέφεραν ότι βρίσκονται σε κίνδυνο. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, το σκάφος υπέστη μηχανική βλάβη ή έμεινε από καύσιμα...