Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

ΟΙ ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΣΤΡΑΤΟΥ




Μόνο θλίψη και απορία προκαλούν έγκυρα δημοσιεύματα για επικείμενες, εν μέσω θέρους, κρίσεις από την πολιτική ηγεσία και αλλαγές στη στρατιωτική ηγεσία της χώρας. Ένας στρατός και μια χώρα που αντιμετωπίζει μύρια όσα προβλήματα εξαιτίας της οικονομικής και ηθικής κυρίως απαξίωσης της κοινωνίας αλλά και των διεθνών εξελίξεων το μόνο που του έλειπε είναι οι συνεχείς κρίσεις και αλλαγές ηγετών. Μόνο ως κωμικό μπορεί να χαρακτηριστεί το φαινόμενο των προηγούμενων ετών που επί συναπτά  έτη οι Αρχηγοί Στρατού εναλλάσσονταν σε διάρκεια ανά μία ΕΣΣΟ στρατιωτικής θητείας.

Δεν θέλει ιδιαίτερη ανάλυση για να καταδειχτούν οι συνέπειες των συνεχών αλλαγών σε έναν οργανισμό δεκάδων χιλιάδων στελεχών και η απορρύθμιση στη λειτουργία τους. Η εξυπηρέτηση πολιτικών και ενδεχομένως αλλότριων σκοπών από τις αναταράξεις στην ιεραρχία του στρατεύματος δεν είναι δυνατό να αποτελούν αιτία πρόκλησής τους εκτός και αν εντός του στρατεύματος και της πολιτικής εξουσίας δρουν παρασιτικοί παρακρατικοί οργανισμοί ξένων χωρών που φέρουν καίρια χτυπήματα χωρίς να πολεμήσουν.

Προσωπικές επιδιώξεις ανέλιξης κρατικών λειτουργών πριν την ώρα τους εις βάρος και του ιδίου του οργανισμού που υποτίθεται ότι υπηρετούν δεν τους τιμά ασχέτως της κατάληξής τους. Η εσκεμμένη απουσία του ελληνικού στρατού από τα ΝΑΤΟϊκά πεδία των μαχών επί δεκαετίες έδωσε τροφή σε εγωκεντρικούς αξιωματικούς να πρωτοστατούν στηριζόμενοι στις δημόσιες σχέσεις τους, τις ύποπτες προμήθειες και τις οργανωμένες λέσχες που συμμετάσχουν. Αυτό όμως δεν δίνει το δικαίωμα να δονούν την ιεραρχία του στρατεύματος για να εξυπηρετήσουν ιδιοτελείς σκοπούς.

Τελικά το τούρκικο πραξικόπημα που δεν ευοδώθηκε εις βάρος του τουρκικού λαού και η φημολογούμενη δραπέτευση του εκλεγμένου Πρωθυπουργού Ερντογάν φαίνεται ότι χάλασε πολλά σχέδια Ελλήνων στρατηγών, πιστών οπαδών του Έλληνα Γκιουλέν και της μαθήτριάς του που μάχονται για το καθεστώς του λυσσαλέα…
 

Thedayaftergr