Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

ΔΕΡΒΕΝΙ : 3ο Μουσικό Φεστιβάλ Ευρωστίνης

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί το Μουσικό Φεστιβάλ Ευρωστίνης  στον προαύλιοχώρο του Γυμνασίου-Λυκείου Δερβενίου την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016 και ώρα 20:30. Η εκδήλωση τείνει να γίνει θεσμός και αποτελεί συνέχεια παλαιοτέρων ανάλογων εκδηλώσεων. Την προσπάθεια συντονίζει ο πολιτιστικός σύλλογος «Ευ Ζην». Η είσοδος είναι δωρεάν και αυτό επιτυγχάνεται με την εθελοντική προσπάθεια όλης της τοπικής κοινωνίας.
Τις προηγούμενες χρονιές φιλοξενήθηκαν νέα συγκροτήματα (με βασικό κριτήριο την εντοπιότητα) αλλά και σχήματα από τις γύρω περιοχές (Ξυλόκαστρο, Πάτρα, Αθήνα). Το εγχείρημα φαίνεται να πετυχαίνει και το φεστιβάλ αποκτά νέες διαστάσεις.

  Φέτος το μενού θα έχει:

Το μουσικό σχήμα «Βιολαούτοι» με παραδοσιακούς ήχους από το Αιγαίο, την Μικρά Ασία και την Πόλη. Ο τίτλος τους προδίδει και την σύνθεσή των βασικών μουσικών οργάνων (βιολί, λαούτο , ούτι), ενώπλέον στην παρέα έχουν προστεθεί και κρουστά.
Τους «Egoera», μια τετραμελή instrumentalrockμπάντα με στοιχεία από την postrockσκηνή, οι οποίοι κατάγονται από τον δήμο Ευρωστίνης και ζουν στην Αθήνα. Έχουν εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές της Αθήνας αλλά και σε φεστιβάλ.
Τους «SaltoMortale»,εκ Πατρέωςορμώμενους, με ρεπερτόριο που κυμαίνεται στα πλαίσια του ελληνόφωνου ροκ, οι οποίοι έχουν να επιδείξουν ένα πολύ ενδιαφέρον βιογραφικό και εμφανίσεις κοντά σε μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής (Υπόγεια Ρεύματα, Μίλτο Πασχαλίδη, Στόκα, Μαχαιρίτσα, Ζουγανέλη, Σταρόβα, Μάλαμα,  Θεοτοκάτο και η λίστα συνεχίζεται).
Το καλύτερο όμως το κρατήσαμε για το τέλος. Στην παρέα θα είναι και ο Λεωνίδας Μπαλάφαςγια τον οποίο δεν χρειάζονται και ιδιαίτερες συστάσεις. Κάθε μια από τις δισκογραφικές του δουλειές έχει και διαφορετικό ύφος ενώ οι liveεμφανίσεις του έχουν έντονο το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού.
Οι τρεις τελευταίοι μάλιστα ετοιμάζουν και νέα κομμάτια οπότε πιθανό είναι να υπάρξουν και σχετικές εκπλήξεις για τους φίλους της μουσικής.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην σελίδα facebook του συλλόγου «Ευ Ζην»:https://www.facebook.com/eyzhn.eurostini
(event: https://www.facebook.com/events/246412685738833)