Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

«ΕΙΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΗΤΤΗΜΕΝΟΥΣ, ΑΣ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ» Παραιτήθηκε ο Κάμερον υπό το βάρος του Brexit

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/06/cameron-paraitisi-10020.jpg
Την απόφασή του να εγκαταλείψει τον πρωθυπουργικό θώκο υπό το βάρος του Brexit και της λαϊκής βούλησης ανακοίνωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον στο διάγγελμά του από τον αριθμό 10 της Ντάουνινγ Στριτ.
«Είμαι στους ηττημένους αλλά αγαπώ τη χώρα μου» δήλωσε και εξήγησε πως θα παραμείνει στην πρωθυπουργία για τους επόμενους τρεις μήνες, μέχρι να ξεκινήσει η διαδικασία διαδοχής του.



Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως θα χρειαστεί να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με την ΕΕ σχετικά με το πότε θα ενεργοποιηθεί το άρθρο 50 της συνθήκης της Λισαβόνας που περιγράφει τη διαδικασία εξόδου μιας χώρας από την ΕΕ.
«Ο βρετανικός λαός έχει κάνει μια επιλογή η οποία πρέπει να γίνει σεβαστή αλλά θα πρέπει να καταφέρουμε να λειτουργησει αυτή η επιλογή».

«Η επιλογή έχει γίνει, θα φύγουμε, αλλά πρέπει να το κάνουμε με τον καλύτερο τρόπο. Αγαπάω αυτή τη χώρα και θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω», κατέληξε ο πρωθυπουργός.
Η απόφαση του Κάμερον να παραμείνει στην πρωθυπουργία μέχρι τον Οκτώβριο οδηγώντας τη χώρα προς την έξοδο από την ΕΕ, θεωρείται συμβιβαστική λύση ανάμεσα σε αυτούς που ζητούσαν την άμεση παραίτηση του Κάμερον, μεταξύ αυτών ο επικεφαλής του Ukip, και σε εκείνους που υποστήριζαν ότι πρέπει να παραμείνει στη θέση του.