Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Για φυγομαχία κατηγόρησε τη ΝΔ ο Τσίπρας – Ξεπλένουν φοροφυγάδες η απάντηση Μητσοτάκη

Πηγή:db8.gr
Σε ανοικτή ρήξη βρίσκονται κυβέρνηση και ΝΔ, με αφορμή το μείζον θέμα με τις offshore εταιρείες. Ο Αλέξης Τσίπρας, με άλλοθι την απουσία της ΝΔ η οποία δεν θέλησε να νομιμοποιήσει με τη παρουσία της τις κυβερνητικές αυθαιρεσίες, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για φυγομαχία. Ενώ για άλλη μια φορά αναφέρθηκε στα γνωστά και χιλιοειπωμένα θέματα, όπως της Siemens, του Παπασταύρου και του Χριστοφοράκου.
«Ο κ. Μητσοτάκης μας καλούσε να έρθουμε στη Βουλή και το βάλανε στα πόδια… Για να δούμε όλοι ποσά απίδια βάζει ο σάκος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας που έλαβε εκτάκτως το λόγο. «Η αντιπολίτευση καθοδηγούμενη από τα μέσα της διαπλοκής προσπαθεί να συκοφαντήσει και να αμφισβητήσει την ηθική ακεραιότητα της κυβέρνησης. Προσπαθούν να πουν ότι ‘‘όλοι το ίδιο είμαστε’’» είπε.

Κάνοντας λόγο για επικοινωνιακή αθλιότητα της αντιπολίτευσης ανέφερε ότι «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» κατηγορώντας τη ΝΔ για «στρατηγική αδυναμία σοβαρού πολιτικού αντίλογου και χωρίς ειρμό, όχι μόνο σε αυτό το θέμα, και σε άλλα θέματα.»
«Το ερώτημα είναι γιατί η ΝΔ το έβαλε στα πόδια. Είτε γιατί συνειδητοποίησαν ότι θα έχουν τεράστιες απώλειες στην ονομαστική ψηφοφορία, είτε γιατί τρέχουν να προλάβουν την προθεσμία των 30 ημερών να δηλώσουν την συμμετοχή στελεχών τους στο μετοχικό κεφάλαιο αυτών των εταιρειών» δήλωσε δηκτικά ο Αλέξης Τσίπρας.
«Σκληρή η ρύθμιση, και υπερβολική ίσως θα πει κανείς, αλλά μόνο με υπερβολές μπορεί να απαντήσεις στη λάσπη και τη χυδαιότητα» πρόσθεσε.
«Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε, εμείς δεν είμαστε σε λίστες, Panama papers, στη Siemens, δεν έχουμε Χριστοφοράκους και Παπασταύρου. Δίνουμε έντιμο αγώνα υπέρ του ελληνικού λαού και θα συνεχίσουμε να τον δίνουμε» είπε.
«Οι Έλληνες υποφέρουν από φόρους του Αλέξη Τσίπρα την ίδια ώρα που ο ίδιος ξέπλυνε τις offshore φοροφυγάδων πολιτικών» ήταν το σχόλιο του προέδρου της ΝΔ μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.
Επίθεση Θεοδωράκη στον Τσίπρα
Επίθεση στην κυβέρνηση για τα «μπρος-πίσω» της κυβέρνησης σχετικά με την εν λόγω διάταξη εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης λέγοντας ότι «η διάταξη είναι ή προϊόν πονηρής επεξεργασίας ή είναι προϊόν ασχετοσύνης».
Κάλεσε, δε, την κυβέρνηση είτε να επιμείνει στην αρχική διάταξη είτε να ζητήσει συγγνώμη.
Αναρωτήθηκε, δε, «και η «Αυγή» που έγραψε ότι η κυβέρνηση είναι offside όργανο της αντιπολίτευσης;».
Εμείς σας καλέσμα από την πρώτη να συγκρουστείτε με τη διαφθορά και τη διαπλοκή όμως οι αποφάσεις που φέρνετε είναι αποσπασματικές συνέχισε ο κ. Θεοδωράκης ζητώντας συγκεκριμένες ενέργειες.
Απάντηση Τσίπρα
Απαντώντας στον Σταύρο Θεοδωράκη έκανε λόγο για ισορροπία μεταξύ ενός λόγου που φαντάζει τεκμηριωμένος και στον λαϊκισμό.
Υπερψηφίσατε τη διάταξη, αλλά ήσασταν από τους πρώτους που έβγαζε ανακοινώσεις και σαν να μην συμβαίνει τίποτα βγήκατε και αρχίσατε το χορό του λαϊκισμού, είπε στον αρχηγό του Ποταμιού τον οποίο χαρακτήρισε «αντιπρόσωπο του απόντως» (σ.σ. Κ. Μητσοτάκη).
«Λέτε ότι θα καταπέσει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Ποιος θα κάνει την προσφυγή; Κάποιος από εδώ;» αναρωτήθηκε ο Αλ. Τσίπρας.
Χαρακτήρισε «λαϊκιστική» την πρόταση να περιληφθεί στην ρύθμιση διάταξη που θα λέει ότι δεν μπορούν πολιτικά πρόσωπα να έχουν τις κύριες καταθέσεις τους στο εξωτερικό.
Ανταπάντηση Στ. Θεοδωράκη
«Δύο συγκεκριμένες απαντήσεις. Θα ήθελα να είστε πιο προσεκτικός όταν μιλάνε οι αντίπαλοί σας. Εμείς δεν είπαμε να υπάρξει νομοθέτηση αλλά δέσμευση ότι οι κύριες καταθέσεις των βουλευτών δεν μπορεί να είναι στο εξωτερικό. Το Ποτάμι δεν χρειάζεται δάνεια κακής παλιάς πολιτικής. Τα δάνεια της παλιάς κακής πολιτικής τα έχει πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Έχετε στο επιτελείο σας ανθρώπους του Άκη Τσοχατζόπουλου, που έχουν διωχθεί, που έχουν κλέψει πολιτικό χρήμα» ανταπάντησε ο κ. Θεοδωράκης.