Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

«Καθαρίστε τη Μεσόγειο 2016» - Εθελοντικός καθαρισμός της Κρυφής Ακτής Ισθμίας από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ισθμίας




Ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων με τη συμμετοχή των περίπου 200 μικρών μαθητών και δασκάλων του Δημοτικού Σχολείου Ισθμίας πραγματοποίησε την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016 εθελοντικό καθαρισμό της Κρυφής Ακτής Ισθμίας, συμμετέχοντας στην εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο 2016».
Η εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» του Δικτύου «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS» ξεκίνησε από την 1η Μαΐου και θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου 2016. Από άκρη σε άκρη της Ελλάδας μικροί και μεγάλοι γίνονται κομμάτι της μαχητικής «αλυσίδας» ενάντια στη θαλάσσια ρύπανση. Το Δίκτυο «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS» συντονίζει όλη την προσπάθεια τροφοδοτώντας τις δράσεις με σακούλες απορριμμάτων και σχετικό έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Οι μαθητές των τριών τελευταίων Τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Ισθμίας συμμετείχαν υπό την επίβλεψη των δασκάλων τους στον καθαρισμό της ακτής και του μικρού αλσυλίου νότια της ακτής, ενώ οι μικροί μαθητές των πρώτων τριών Τάξεων με την καθοδήγηση των δασκάλων τους, ζωγράφισαν στον χώρο του παραλιακού πεζόδρομου, έχοντας ως θέμα την «καθαρή θάλασσα».
Παράλληλα με τον καθαρισμό, αναδείξαμε το πρόβλημα των μικροπλαστικών, τα οποία παρότι αθέατα και ελάχιστα γνωστά στο ευρύ κοινό, αποτελούν μια από τις σημαντικότερες απειλές για τα θαλάσσια οικοσυστήματα. Έργα των μαθητών προσφέρθηκαν στον Δήμο και αναρτήθηκαν στον ισόγειο χώρο του Δημαρχείου, όπου και θα παραμείνουν αναρτημένα καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Στους μικρούς μας φίλους κατά τη διάρκεια της δράσης προσφέρθηκαν, εκ μέρους του Δήμου μας, νερά και φυσικοί χυμοί.
Συμμετέχοντας κάθε χρόνο στην εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» κάνουμε ένα μικρό βήμα για μας, αλλά μεγάλο για τις ακτές μας!
Σας περιμένουμε και του χρόνου στο γιαλό για να κάνουμε καλό!
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ