Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Θεόδωρος Φορτσάκης: «Παρανομεί και γελοιοποιείται το Υπουργείο Παιδείας»

Ο Συντονιστής Μορφωτικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, καθηγητής, κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μεταξύ παρανομίας και γελοιότητας κινείται το Υπουργείο Παιδείας με την πρόσφατη απόφασή του για τα Συμβούλια του Ιδρύματος και τη δημοσίευση των πορισμάτων του διαλόγου για την παιδεία. 

Παράνομη είναι η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας που παρατείνει τη θητεία των Συμβουλίων του Ιδρύματος παρά την αντίθετη νομοθετική πρόβλεψη. Η παρανομία αυτή μάλιστα θα πλήξει τη νομιμότητα και των μελλοντικών αποφάσεων των Συμβουλίων του Ιδρύματος που θα λειτουργούν υπό αυτό το καθεστώς.

Επιεικώς απαράδεκτα είναι τα συγκεκριμένα αποσπάσματα από τα πορίσματα του διαλόγου για την παιδεία, όπως το ‘’Συμβόλαιο Τιμής’’ που θα υπογράφουν οι μαθητές μας, με το οποίο θα αναλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, να επιδεικνύουν ‘’ιπποτική’’ συμπεριφορά και ο ‘’Παιδαγωγικός Κώδικας’’ των μαθητών που καταδικάζει την αντιμετώπισή τους από τους γονείς τους ως ‘’πριγκίπισσες’’ ή ‘’βασιλόπουλα’’.

Δεν έχει πάτο η υποβάθμιση της παιδείας μας με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ».