Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΙΑΤΟΥ



http://www.sfedona.gr/sites/default/files/styles/node-detail/public/field/image/IMG_2580a_0.jpg?itok=76EUn00P

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Οι βουλευτές Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Θελερίτη και Γιώργος Ψυχογιός, μαζί με τον επικεφαλής της Ομάδας Υγείας της Ν.Ε., Ηλία Κοφινά, το μέλος, Θέμη Σουλαντίκα, καθώς και τη δημοτική σύμβουλο, Κούλα Μαυραγάνη, επισκέφτηκαν το Κέντρο Υγείας Κιάτου στο πλαίσιο της καταγραφής των αναγκών και υποστήριξης των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Νομού.
Στη σύναντηση εργασίας, η οποία έρχεται σε συνέχεια ευρείας σύσκεψης με τους φορείς Υγείας της Κορινθίας και σειράς παρεμβάσεων στο Υπουργείο Υγείας, συμμετείχαν ο Διευθυντής καθώς και γιατροί και νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας Κιάτου.
Οι συμμετέχοντες, αφού διαπίστωσαν τα ικανοποιητικά επίπεδα παροχής υπηρεσιών, υποδομών και στελέχωσης, έθεσαν τα καθημερινά προβλήματα του Κέντρου Υγείας κυρίως λόγω ελλείψεων συγκεκριμένων ειδικοτήτων, προσωπικού ασφάλειας και καθαριότητας και κάποιων υποδομών στον εξωτερικό χώρο του κτηρίου.
Οι βουλευτές και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ  ενημέρωσαν για το Νομοσχέδιο που προετοιμάζεται από  το Υπουργείο  Υγείας, την προοπτική συστέγασης του ΠΕΔΥ Κιάτου στο χώρο του Κέντρου Υγείας και τη μεταφορά του προσωπικού και εξοπλισμού του εκεί.
Τελος,  συμφωνήθηκε να σταλούν προτάσεις του Κέντρου Υγείας σχετικά με την ανάγκη συντονισμού της λειτουργίας  των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Δήμου Σικυωνίων ( Γκούρα, Καλλιάνοι, Κιάτο).

Κόρινθος, 08.06.2016
Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας