Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

ΟΔΗΓΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΑΓΡΟΤΩΝ





Αγροτικά εισοδήματα έτους  2015



ΜΑΙΟΣ 2016

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Με αλλαγές καλούνται και φέτος χιλιάδες αγρότες να υποβάλλουν τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2015. Για τους περισσότερους  η διευθέτηση των υποχρεώσεων τους προς την εφορία λόγω της γραφειοκρατίας, της πολυνομίας και του διαρκώς μεταβαλλόμενου φορολογικού πλαισίου είναι μια  διαδικασία χρονοβόρα και πολύπλοκη.
Ο παρακάτω φορολογικός οδηγός αποτελεί μια προσπάθεια να δοθούν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, επεξηγηματικές σημειώσεις, οδηγίες και διευκρινίσεις για τις αλλαγές στον τύπο και το περιεχόμενο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος εντύπου Ε1 και των λοιπών εντύπων Ε2, Ε3  και δικαιολογητικών εγγράφων που υποβάλλονται με αυτή, προσθέτοντας ένα επιπλέον εργαλείο στους αγρότες, ορθής συμπλήρωσης, καλύτερης κατανόησης και ενημέρωσης των τεραστίων αλλαγών που έχουν επέλθει στη φορολογία και στα έντυπα της δήλωσης με απλά και κατανοητά παραδείγματα.
Τα περιεχόμενα  του φορολογικού οδηγού αποτελούν γενικές κατευθύνσεις και οδηγίες σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και τις έως σήμερα εγκύκλιους και διευκρινίσεις  που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και το Υπουργείο Οικονομικών για τη υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2015. Ωστόσο κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και ο συγκεκριμένος οδηγός δεν αποτελεί ούτε απαρέγκλιτο κανόνα ούτε είναι δεσμευτικός. Αποσκοπεί απλώς στην παροχή πρακτικής και ενημερωτικής καθοδήγησης.
Χρήσιμο λοιπόν θα ήταν οι φορολογούμενοι να συμβουλεύονται επαρκώς τους λογιστές τους, οι οποίοι είναι οι πλέον κατάλληλοι αφού έχουν την πλήρη  οικονομική τους ‘’εικόνα’’ .

 Περισσότερα ΕΔΩ