Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Σε πολιτικό Μεσαίωνα οδηγεί την Τουρκία ο Ερντογάν

Το ζήτημα της Αγίας Σοφίας, "ένα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, σύμβολο της Χριστιανοσύνης", έθεσε στην Ολομέλεια ο Ευρωβουλευτής κ. Νίκος Ανδρουλάκης στη συζήτηση σχετικά με την απόφαση Τουρκικής Βουλής να άρει τη βουλευτική ασυλία 138 βουλευτών.
Ο Ευρωβουλευτής στην τοποθέτησή του αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία, σημείωσε πως δεν μπορούμε "να παραμένουμε απλοί παρατηρητές στη δίωξη βουλευτών" ή μπροστά σε " σε σφαγές πολιτών και καταστροφές ολόκληρων πόλεων όπως η Nusaybin" ιδιαίτερα όταν συμβαίνουν σε μία υποψήφια προς ένταξη χώρα.
Ο κ. Ανδρουλάκης καταδίκασε τέλος τη χρήση της Αγίας Σοφίας, ενός Συμβόλου της Χριστιανοσύνης "για φτηνή προπαγάνδα" τονίζοντας πως "Όλα αυτά είναι εχθρικά προς στις ευρωπαϊκές αξίες, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του πολιτισμού και της Δημοκρατίας".
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας του κ. Ανδρουλάκη:

Αρχικά θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου για τα θύματα των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων.
Φίλες και φίλοι ο κ. Ερντογάν οδηγεί τη χώρα του σε πολιτικό μεσαίωνα. Το αποτέλεσμα των επιλογών του το πληρώνει καθημερινά ο Τουρκικός λαός. Άρει την ασυλία των βουλευτών του HDP με την κατηγορία ότι στηρίζουν την Τρομοκρατία.
Δεν μπορούμε να παραμένουμε απλοί παρατηρητές στη δίωξη βουλευτών, επειδή είναι Κούρδοι. Δεν γίνεται να μένουμε απαθείς σε σφαγές πολιτών και καταστροφές ολόκληρων πόλεων όπως της Nusaybin.
Συγχρόνως απειλεί ως τρομοκράτες Γερμανούς Βουλευτές τουρκικής καταγωγής που ψήφισαν την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων.
Τέλος, προσβάλλει την Αγία Σοφία, ένα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, σύμβολο της Χριστιανοσύνης, χρησιμοποιώντας το για τη φτηνή του προπαγάνδα.
Όλα αυτά είναι εχθρικά προς στις ευρωπαϊκές αξίες, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του πολιτισμού και της Δημοκρατίας.
Οφείλουμε λοιπόν να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα, ότι είναι ο κ. Ερντογάν αυτός που κλείνει την πόρτα της Ευρωπαϊκής Προοπτικής για την Τουρκία.
Δείτε το βίντεο της τοποθέτησης εδώ: https://youtu.be/Wa6fTUUi0M4