Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Διακεκριμένοι Έλληνες και Ιταλοί Αρχιτέκτονες στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης




Την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016 επισκέφτηκε το Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλία Ανδρικόπουλο, ομάδα διακεκριμένων Ελλήνων και Ιταλών Αρχιτεκτόνων, εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Pescara της Ιταλίας.
Στη συνάντηση εργασίας παραβρέθηκαν ο Αρχιτέκτονας και πρώην Δήμαρχος Σολυγείας κ. Γιάννης Γκεζερλής, οι καθηγητές Αρχιτεκτονικής Σχολής PESCARA Ιταλίας κ. Luccio Zarrara, κ. Massimo Angrilli, ο καθηγητής Αρχιτεκτονικής Σχολής Θεσσαλονίκης κ. Κώστας Βαρότσος και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αλέξανδρος Χαρτσιάς.

Αυτό το διάστημα (4-12 Ιουνίου 2016) ο Δήμος Κορινθίων, το Πανεπιστήμιο της Pescara και η Περιφέρεια Πελοποννήσου διοργανώνουν το 5ο ετήσιο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικών Σχολών, στην Κόρινθο. Πρόκειται για μια εκδήλωση  που συγκεντρώνει τις σχολές αρχιτεκτονικής διαφόρων χωρών όπου οι φοιτητές, ερευνητές, καθηγητές και ειδικοί από διαφορετικές ειδικότητες συναντούνται για μελετήσουν θέματα που αφορούν κυρίως το Δήμο Κορινθίων καθώς και των γύρω περιοχών.
Οι εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Pescara έχοντας ήδη αναπτύξει συνεργασία,  με τους Δήμους Κορινθίων και Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων, επισκέφτηκαν και το Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ώστε να εξετάσουν το ενδεχόμενο εκπόνησης αρχιτεκτονικής προμελέτης για την στρατηγική ανάπτυξη του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης. Η μελέτη αυτή θα αποτελεί μια επιστημονικού επιπέδου ολοκληρωμένη λύση, για τη μετεξέλιξη του Δήμου τα επόμενα 25 έως 30 χρόνια. Μερικά από τα θέματα που πρόκειται να διερευνηθούν και αντιμετωπιστούν είναι το ζήτημα του παραλιακού μετώπου του Ξυλοκάστρου, το κυκλοφοριακό και η οργάνωση του ορεινού όγκου του Δήμου, σ’ όλη του την έκταση.
Για εποικοδομητική συζήτηση σε καλό κλίμα, έκανε λόγο ο Δήμαρχος και διαβεβαίωσε για τη συνέχιση των συνομιλιών ώστε να προχωρήσει η συνεργασία κατόπιν και της σύμφωνης γνώμης του Δημοτικού Συμβουλίου.