Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Το τελευταίο άρθρο του Μαυρίκου στην «Ακρόπολη»

Το πρωί της Πέμπτης, ο Παναγιώτης Μαυρίκος είχε γράψει το τελευταίο του άρθρο στην ιστοσελίδα της «Ακρόπολης»:

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/06/mayrikos-anoigma-1000.jpg
Ο αρχηγός της ΔΕΞΙΑΣ κ. Τάκης Μαυρίκος απαντά στο νέο επικοινωνιακό τσιτάτο του Γιώργου Καρατζαφέρη, ο οποίος αν και ψήφισε μνημόνια, σήμερα δηλώνει «ευρωσκεπτικιστής»…

«Το σχέδιο των δανειστών, το οποίο έχει μπει ήδη σε εφαρμογή, είναι η «ιταλοποίηση» της πολιτικής ζωής της Ελλάδας!!! Ως εκ τούτου, διάφοροι εκπρόσωποι του χτες, νοιώθουν ότι βρίσκουν φως για να μπουν από την πίσω πόρτα και να παίξουν ξανά ρόλο στα πολιτικά πράγματα. Στο πλαίσιο αυτό εμφανίστηκε ξανά ο άνθρωπος που επικύρωσε με την ψήφο του τα μνημόνια. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης… Μάλιστα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ξέχασε ότι είναι βαθύτατα μνημονιακός και τώρα δηλώνει «ευρωσκεπτικιστής». Η ΔΕΞΙΑ είναι το μοναδικό κόμμα που τόλμησε από την πρώτη μέρα της ίδρυσης του, να δηλώνει απερίφραστα και δημόσια ότι εκφράζει τον Ελληνικό ευρωσκεπτικισμό.
Είναι φανερό ότι τόσο οι ξένες πολιτικο-οικονομικές ελίτ όσο και οι εγχώριοι εντολοδόχοι τους απεργάζονται σενάρια δημιουργίας κυβέρνησης των ... «προθύμων», χωρίς ενοχλητικά «βαρίδια». Ο κ. Καρατζαφέρης άδραξε την ευκαιρία για να βάλει στο κάδρο μιας τέτοιας κυβέρνησης και τον εαυτό του. Για να το πετύχει αυτό άλλαξε εντελώς συνθήματα. Από υπεύθυνος μνημονιακός μετατράπηκε σε ευρωσκεπτικιστή.
Η ΔΕΞΙΑ δεν θα ακολουθήσει αυτό τον ολισθηρό δρόμο. Η ΔΕΞΙΑ θα είναι παρούσα σε μια πραγματική νέα μεταπολίτευση. Και δεν θα είναι παρούσα, ως τσόντα οποιασδήποτε αντεθνικής κυβέρνησης. Θα είναι παρούσα ως κυρίαρχος εθνικός πόλος. Ως πρωταγωνιστής των πολιτικών δυνάμεων εκείνων που είναι ταγμένες να παλέψουν για την εθνική κυριαρχία και αξιοπρέπεια. Η ΔΕΞΙΑ είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ πολιτικός εκφραστής του Ελληνικού Ευρωσκεπτικισμού… Δεν θα αφήσουμε στους τοποτηρητές των αντεθνικών συμφερόντων να διαλύσουν οριστικά και αμετάκλητα την πατρίδα μας. Θα αποτελέσουμε την κυρίαρχη πολιτική δύναμη της «νέα μεταπολίτευσης». Μακριά από τα πολιτικά τζάκια και  τα επιχειρηματικά συμφέροντα που διέλυσαν την Ελλάδα στα χρόνια της παλιάς μεταπολίτευσης. Μακριά και από τις ακραία λαϊκίστικες ακροβασίες. Η Ευρώπη δεν είναι η Ευρώπη που οραματίστηκαν οι παλιοί μεγάλοι πολιτικοί… Είναι η Ευρώπη των οικονομικών γκαουλάουτερ και των πολιτικών του μαριονεττών… Αυτή την Ευρώπη εμείς την φτύνουμε».