Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Σοκ για την Αγγλία καθώς η Ρωσία ισοφάρισε στο τελικό 1-1 στο 92 και άφησε... ξερούς τους Άγγλους

Σοκ για την Αγγλία στο 92', ιστορική νίκη η Ουαλία
Στις 8 προηγούμενες πρεμιέρες της σε Euro, η Αγγλία δεν είχε πανηγυρίσει ποτέ (4 ισοπαλίες και 4 ήττες). Το ίδιο έγινε και απόψε στη Γαλλία! Ο «κεραυνός» του Έρικ Ντάιερ δεν ήταν αρκετός καθώς η Ρωσία ισοφάρισε στο τελικό 1-1 στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και άφησε... ξερούς τους Άγγλους
Αγγλία και Ρωσία αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 σε αναμέτρηση για την 1η αγωνιστική του 2ου ομίλου του EURO2016 , που διεξήχθη στο «Βελοντρόμ» της Μασσαλίας.

 Οι Άγγλοι προηγήθηκαν με απευθείας φάουλ του Ντάιερ στο 73΄ αλλά η Ρωσία ισοφάρισε στις καθυστερήσεις με κεφαλιά του Μπερεζούτσκι (90+2΄).
Η Αγγλία ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο με τους παίκτες της να πιέζουν ψηλά τους αντιπάλους της . Η ομάδα του Ρόι Χόντζον είχε τρεις καλές ευκαιρίες με τα σουτ των Λαλάνα στο 7΄, που απέκρουσε ο Ακινφέεφ, στο 9’ ο Κέιν δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι του στην κεφαλιά-πάσα του Στέρλινγκ, και Κέιν στο 13΄, που πήγε μόλις άουτ.
Ο Λαλάνα, ο πιο δραστήριος παίκτης των Άγγλων στο πρώτο μισό της αναμέτρησης, είχε άλλη μια καλή ευκαιρία στο 22΄ με το σουτ να περνάει δίπλα από την εστία των Ρώσων. Η μοναδική ευκαιρία για τους τυπικά φιλοξενούμενους στο πρώτο ημίχρονο ήταν μια κεφαλιά του Ιγκνασέβιτς (17΄), που εξουδετερώθηκε από τον Χαρτ.
Στο ξεκίνημα της επανάληψης οι Ρώσοι ανέβασαν την απόδοση τους και ήταν αυτοί που πίεζαν για να ανοίξουν το σκορ. Η ομάδα του Σλούτσκι έχασε μέσα σε ένα πεντάλεπτο τρεις ευκαιρίες. Στο 58΄το σουτ Κοκόριν αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα των Άγγλων, ενώ τα σουτ των Γκολοβιν (59΄) και Μπερεζούτσκι (61΄) κατέληξαν άουτ.
Η «απάντηση» των «τριών λιονταριών» ήρθε με σουτ του Ρούνεϊ στο 71΄που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ακινφέεφ. Στο 73΄ όμως ο Ντάιερ με απευθείας εκτέλεση φάουλ ακριβώς έξω από την μεγάλη περιοχή των Ρώσων έστειλε την μπάλα στα δίχτυα «γράφοντας» έτσι το 1-0 για την ομάδα του.
Ενώ όλα έδειχναν πως η Αγγλία θα έπαιρνε την νίκη ο Μπερεζούτσκι με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Σμόλνικοφ στις καθυστερήσεις ισοφάρισε για την ομάδα του.

ΑΓΓΛΙΑ: Χαρτ, Γουόκερ, Κέιχιλ, Σμόλινγκ, Ρόουζ, Ντάιερ, Άλι, Ρούνεϊ (78' Γουίσλιρ), Λαλάνα, Στέρλινγκ (87' Μίλνερ), Κέιν
ΡΩΣΙΑ: Ακινφέεβ, Σμόλνικοβ, Ιγκνασέβιτς, Βασίλι Μπερεζούτσκι, Σένικοβ, Νόιστεντερ (80' Γκλουσακόβ), Γκολοβίν (77' Σιρόκοβ), Σάτοβ, Σμόλοβ (85' Μαμάεβ), Κοκόριν, Τζιούμπα