Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Νίκη και πρόκριση στο φινάλε η Ιταλία 1-0 επί της Σουηδίας

Νίκη και πρόκριση στο φινάλε για την Ιταλία, 1-0 τη ΣουηδίαΣτο χειρότερο (ποιοτικά) παιχνίδι του EURO 2016 ως τώρα, η Ιταλία χάρη σε γκολ του Έντερ στο 88΄ επικράτησε 1-0 της Σουηδίας στην Τουλούζ, για τη 2η αγωνιστική του Ε΄ ομίλου. Οι «ατζούρι» με τη δεύτερη νίκη τους εξασφάλισαν το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης, ενώ οι Σκανδιναβοί θα χρειαστούν νίκη επί του Βελγίου στο φινάλε για να περάσουν.
Το οριζόντιο δοκάρι «σταμάτησε» στο 82΄ την κεφαλιά του Παρόλο, αλλά στο 88΄ ο Έντερ με ωραία ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή και με ωραίο πλασέ «νίκησε» τον Ίσακσον και χάρισε στη «σκουάντρα ατζούρα» τη νίκη και την πρόκριση στους «16».
ΙΤΑΛΙΑ (Αντόνιο Κόντε): Μπουφόν, Κιελίνι, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Τζακερίνι, Ντε Ρόσι (74΄ Τιάγκο Μότα), Παρόλο, Καντρέβα, Φλορέντσι (85΄ Στουράρο), Έντερ, Πελέ (60΄ Τζάτζα)
ΣΟΥΗΔΙΑ (Έρικ Χάμρεν): Ίσακσον, Γκράνκβιστ, Λίντελεφ, Γιόχανσον, Όλσον, Έκνταλ (79΄ Λεβίτσκι), Κάλστρομ, Φόρσμπεργκ (79΄ Ντουρμάζ), Λάρσον, Ιμπραΐμοβιτς, Γκουιντέτι (85΄ Μπεργκ)