Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Πρώτη δημοσκόπηση μετά το Eurogroup: Πρώτη και με διαφορά η Νέα Δημοκρατία με 8 μονάδες - Εκτος βουλης ανελ και ποταμι

Δημοσκόπηση: Πρώτη και με διαφορά η Νέα Δημοκρατία - 9 στους 10 Έλληνες δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση - Εκτός Βουλής οι ΑΝΕΛ
Μεγάλες ειδήσεις περιλαμβάνει η πρώτη δημοσκόπηση μετά τις πρόσφατες αποφάσεις του Eurogroup για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, η οποία ανήκει στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και είναι για λογαριασμό του ΣΚΑΙ. 
Σε αυτή, η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη συγκεντρώνει ποσοστό 25,5% έναντι 17,5% του ΣΥΡΙΖΑ, παίρνοντας «κεφάλι» 8%.
dhmoskophshskai
Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή, η οποία δείχνει ενισχυμένη, με 7%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,5% και η Ένωση Κεντρώων με 4%. Εκτός Βουλής μένουν τόσο οι ΑΝΕΛ όσο και το Ποτάμι, αφού συγκεντρώνουν ποσοστό 2% αντίστοιχα.
Η έκπληξη ανήκει στην «Πλεύση Ελευθερίας», το νέο κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, το οποίο βρίσκεται στο όριο ένταξης στη νέα Βουλή. Περισσότερη από τους μισούς (54%) ερωτηθέντες προβλέπουν πως η ΝΔ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν. Το αντίστοιχο ποσοστό για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μόλις 19,5%.

Περισσότεροι από τους μισούς (54%) προβλέπουν πως η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές.
Σε ό,τι αφορά την πορεία της χώρας, το 80,5% των Ελλήνων πιστεύει πως τα πράγματα κινούνται προς την λάθος κατεύθυνση και ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να βγάλει την χώρα από το μνημόνιο ακόμη κι αν εξαντλήσει την τετραετία.
Σχεδόν 9 στους 10 Έλληνες είναι δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης, το ίδιο κλίμα επικρατεί και στην δεξαμενή του ΣΥΡΙΖΑ, αφού 7 στους 10 ψηφοφόρους της αριστερής παράταξης δεν είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση που εξέλεξαν. Ωστόσο το 44% προτιμά η συγκυβέρνηση να ολοκληρώσει την τετραετία ενώ, στον αντίποδα, το 41% επιθυμεί την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.
Για τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, το 72% των ερωτηθέντων θεωρεί πως οι διαβουλεύσεις καθυστέρησαν με αρνητικές επιπτώσεις για την χώρα και το 41% εκτιμά ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν στο τελευταίο Eurogroup είναι αρνητικές για την Ελλάδα.
Απαισιοδοξία επικρατεί και σε ό,τι αφορά τα οικονομικά, αφού το 74% προβλέπει ότι η κατάσταση των νοικοκυριών θα χειροτερεύσει μέσα στους επόμενους 12 μήνες.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

ΠΗΓΗ: SKAI