Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Στην Ελλάδα αύριο ο Βλαντίμιρ Πούτιν! "Φρούριο" η Αθήνα, επί ποδός 1.500 αστυνομικοί

https://hellas-now.com/wp-content/uploads/2016/04/erchete-o-poutin-stin-ellada-protofani-metra-asfalias.jpg
Στην Αθήνα έρχεται την Παρασκευή ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, με το πρόγραμμά του να περιλαμβάνει συναντήσεις και επίσκεψη στο Αγιο Ορος.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια παραμονής του στην Αθήνα, ο Ρώσος πρόεδρος θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο αλλά και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ το Σάββατο θα επισκεφτεί το Αγιο Ορος.
Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, έχει ως ακολούθως:

15.30-15.45: ‘Αφιξη του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν και της συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» (Πύλη 9, Αίθουσα Επισήμων Α΄) με ειδική πτήση.
Ανεπίσημη Τελετή Υποδοχής.
Τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας υποδέχεται εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Καμμένος.
16.30-16.55: Συνάντηση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο .
17:00: ‘Αφιξη του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Πούτιν, στο Μέγαρο Μαξίμου.
17:05-17:35: Κατ’ ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Πούτιν, με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
17:35-18:35: Γεύμα Εργασίας – διευρυμένες συνομιλίες των δύο Αντιπροσωπειών.
18:35-18:55: Υπογραφή Συμφωνιών.
18:55-19:25: Δηλώσεις του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Πούτιν, και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, προς τα ΜΜΕ.

Αναχώρηση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της συνοδεύουσας Aντιπροσωπείας για το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, όπου στις 20:05 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση υπό την παρουσία και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και η συνοδεύουσα Αντιπροσωπεία θα αναχωρήσουν για το ξενοδοχείο «Divani Apollon».
Το Σάββατο ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη με ειδική πτήση όπου στον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» θα τον υποδεχθεί, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, ο υπουργός Εξωτερικών Νικόλαος Κοτζιάς.
Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα αναχωρήσει για το Λιμάνι της Τρυπητής και στη συνέχεια θα μεταβεί με σκάφος στις Καρυές όπου θα γίνει επίσημη υποδοχή από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.
Θα ακολουθήσει Προσκυνηματική μετάβαση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Άγιο Όρος και η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με ανεπίσημη τελετή προπομπής στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» από όπου ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα αναχωρήσει με ειδική πτήση. (20:45)
Τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας προπέμπει εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ο υφυπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Αμανατίδης.
Σειρά διακηρύξεων και συμφωνιών αναμένεται να υπογράψουν Πούτιν – Τσίπρας
Σειρά διακηρύξεων και συμφωνιών αναμένεται να υπογράψουν αύριο ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου.
Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο κ. Πούτιν επισκέπτεται την Ελλάδα στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016 και σε συνέχεια των επισκέψεων του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε Κρεμλίνο και Οικονομικό Φόρουμ Αγ. Πετρούπολης το περασμένο έτος, καθώς και του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Μόσχα τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους .
Η ατζέντα των συνομιλιών μεταξύ του πρωθυπουργού και του Ρώσου Προέδρου και των δύο κυβερνητικών αντιπροσωπειών, θα επικεντρωθεί α) στην ενίσχυση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων (συμπ. προσέλκυση ρωσικών επενδύσεων, προώθηση ελληνικών εξαγωγών κυρίως στον αγροδιατροφικό τομέα, ενέργεια, τουρισμός), β) στην αναβάθμιση του πολιτικού διαλόγου για διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και για τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας και ΝΑΤΟ-Ρωσίας γ) και τη συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού, της παιδείας, της επιστήμης και της τεχνολογίας στο πλαίσιο, επίσης, του Αφιερωματικού Έτους 2016.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η υπογραφή Πολιτικής Διακήρυξης για ελληνο-ρωσικό διάλογο επί διεθνών και περιφερειακών θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
Τον Ρώσο Πρόεδρο θα συνοδεύει πολυπληθής κυβερνητική αντιπροσωπεία με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών, Ενέργειας, Μεταφορών, Πολιτισμού, Οικονομικής Ανάπτυξης, Γεωργίας και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.
Επιπλέον, στην αποστολή θα συμμετέχουν οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Gazprom και της Rosneft και δεκάδες άλλοι επιχειρηματίες.
Μετά το πέρας της κατ’ ιδίαν συνάντησης πρωθυπουργού και Ρώσου Προέδρου και των διευρυμένων συνομιλιών των δύο αντιπροσωπειών, οι δύο πλευρές αναμένεται να υπογράψουν σειρά διακηρύξεων και συμφωνιών:
* Πολιτική Διακήρυξη για ελληνο-ρωσικό διάλογο επί διεθνών και περιφερειακών θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος
* Διακήρυξη Εταιρικής Σχέσης για Εκσυγχρονισμό (σχετικά με οικονομική συνεργασία)
* Συμφωνίες συνεργασίας (μεταξύ υπουργείων) για Επιστήμη και τεχνολογία, Τουρισμό και Μετεωρολογία.


Tα μέτρα ασφαλείας
Η Αθήνα θα είναι "φρούριο", καθώς ο πρόεδρος της Ρωσίας αναμένεται να αφιχθεί στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" στις 15.30, και από τις 15.00 το κέντρο της Αθήνας θα είναι αποκλεισμένο, με 1.500 αστυνομικούς να είναι επί ποδός.