Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Χρίστος Δήμας: Οδηγούν τους ελεύθερους επαγγελματίες εκτός επαγγέλματος

Συζήτηση για την πολιτική επικαιρότητα και το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό - Φορολογικό είχε ο βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας με τους δημοσιογράφους Α.Πορτοσάλτε και Μπ.Παπαδημητρίου στον αέρα του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΙ 100.3.
Ο βουλευτής Κορινθίας τόνισε πως με τις αλλαγές που φέρνει η Κυβέρνηση, το ασφαλιστικό σύστημα οδηγείται σε νέο αδιέξοδο καθώς δεν υπάρχει ούτε αναλογιστική μελέτη που να τεκμηριώνει την αποδοτικότητα τους. Μιλώντας για τις αλλαγές, τόνισε ότι «όταν αυξάνεις τις ασφαλιστικές εισφορές, σε μια εποχή που έχει μειωθεί το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων και έχουμε ύφεση, το μόνο που καταφέρνεις είναι να οδηγήσεις περισσότερους επιστήμονες, ελεύθερους επαγγελματίες, μηχανικούς, δικηγόρους, αρχιτέκτονες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους κλπ εκτός επαγγέλματος», ενώ τόνισε πως αν η κυβέρνηση ήθελε να συνεχίσει το έργο της προηγούμενης Κυβέρνησης σε ότι αφορά τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος θα είχε κλείσει την αξιολόγηση από τον περασμένο Ιανουάριο.

Μιλώντας στους δύο δημοσιογράφους, ο κ. Δήμας επεσήμανε πως η Νέα Δημοκρατία δεν έχει κανένα μαγικό ραβδί να διορθώσει από τη μία ημέρα στην άλλη την οικονομία, καθώς η ζημιά που έχει γίνει είναι ανεπανόρθωτη. Τόνισε μάλιστα, πως αυτό που προέχει είναι να φύγει η Κυβέρνηση και να καλυφθεί η ζημιά που έχει προκληθεί από τη διακυβέρνηση Τσίπρα, κάτι για το οποίο σημείωσε ωστόσο πως αποτελεί μια πολύ δύσκολη εξίσωση και όποιος ισχυρίζεται ότι μπορεί να το κάνει εύκολα είναι εκτός πραγματικότητας.