Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Η ΕΠΟ αποφάσισε να γίνει ο τελικός στις 15 Μαΐου

Η ΕΠΟ αποφάσισε να γίνει ο τελικός στις 15 ΜαΐουΤην Κυριακή 15 Μαΐου προτείνει η ΕΠΟ να πραγματοποιηθεί ο τελικός του Κυπέλλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Η συγκεκριμένη ημερομηνία αποφασίστηκε στην έκτακτη συνεδρίαση που έγινε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της Ελληνικής ομοσπονδίας.
Υπενθυμίζουμε ότι ο αγώνας στο ΟΑΚΑ είχε οριστεί αρχικά για σήμερα Σάββατο 7 Μαΐου, ωστόσο, μετά από απόφαση του Σταύρου Κοντονή, ο οποίος επικαλέστηκε αίτημα της αστυνομίας έπειτα από εισήγηση της ΔΕΑΒ για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας, αναβλήθηκε για τουλάχιστον δέκα ημέρες.

Οι αντιδράσεις είναι πιθανές, καθώς θα πρέπει να αναβληθεί η δεύτερη αγωνιστική των playoff και για να ολοκληρωθούν αυτά τα παιχνίδια ως τις 30 Μαΐου, λόγω Euro 2016 θα πρέπει να διεξάγονται ανά τρεις ημέρες.
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού βάζοντας μπροστά την ΔΕΑΒ προσπάθησε να καλύψει τις δικές του ωμές παρεμβάσεις στο ποδόσφαιρο, κάτι που είχε κάνει και στο παρελθόν, με αποτέλεσμα να φέρει το εγχώριο το ελληνικό ποδόσφαιρο στο χείλος του GREXIT.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας σε σημερινή της συνεδρίαση (Νο 76) αποφάσισε τον ορισμό διεξαγωγής του Τελικού Αγώνα του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων 2015-2016 την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 στο ίδιο γήπεδο με την ίδια ώρα έναρξης και τους ίδιους όρους με τον αναβληθέντα με απόφαση του κ. Κοντονή αγώνα.
Η Επιτροπή έλαβε υπόψη τη σχετική εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής Διοργανώσεων και Γηπέδων της ΕΠΟ και τα δεδομένα ότι δεν υπάρχουν πλέον επαρκείς διαθέσιμες ημερομηνίες για την έγκαιρη διεξαγωγή και ολοκλήρωση των αγώνων κατάταξης των ομάδων της πρώτης επαγγελματικής κατηγορίας για την πρόκριση στις διοργανώσεις της UEFA της επόμενης αγωνιστικής περιόδου (2016-2017).
Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων αποφάσισε επίσης κατ’ εφαρμογή του άρθρου 17 παρ δ και ε του καταστατικού της ΕΠΟ, οι αποφάσεις του Δ.Σ. και των λοιπών Επιτροπών και Οργάνων της ΕΠΣ Κυκλάδων να μην αναγνωρίζονται από την Ε.Π.Ο. μέχρι την έκδοση απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, που θα επιλύει το μείζον θέμα της νομιμότητας του Δ.Σ. της ΕΠΣ Κυκλάδων».