Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Ποιός ... Καλλικράτης κράτησε τη χώρα όρθια κ. Τατούλη ;


Εντύπωση προκάλεσε στην πρόσφατη συνάντηση της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά στην Τρίπολη με παραγωγικούς φορείς και εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου απέδωσε τα εύσημα στο κόμμα της κας Γεννηματά για τις μεταρρυθμίσεις στην αυτοδιοίκηση, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι ο Καλλικράτης κράτησε τη χώρα όρθια .

Αλήθεια κ. Περιφερειάρχα ποιος  Καλλικράτης κράτησε τη χώρα όρθια; Ο Καλλικράτης ήταν ο νόμος που στην κυριολεξία και μέσα σε μια νύχτα αφάνισε ολόκληρους Δήμους , κωμοπόλεις και χωριά. Απογύμνωσε Διοικητικά κέντρα από υπηρεσίες, Ήταν νόμος έκτρωμα αφού δημιούργησε Δήμους "τέρατα" ή μετονόμασε ολόκληρες επαρχίες σε Δήμους. Υπάρχουν οικισμοί που απέχουν από την έδρα του Δήμου και 120 χλμ.. Ο κάτοικος του οικισμού για να μπορέσει να πάει στην έδρα του Δήμου για δουλειά του και να επιστρέψει πάλι χρειάζεται μία ολόκληρη ημέρα και χάσιμο εργασίας... Ο Καλλικράτης ερημοποίησε τη χώρα, άλλοτε ακμαίες κωμοπόλεις κατάντησαν χωριά, μαζί με τις υπηρεσίες που καταργήθηκαν ή μεταφέρθηκαν αλλού, εγκατελείφθησαν και από κατοίκους ιδίως απο την νεολαία προς τα μεγάλα αστικά κέντρα προς αναζήτηση εργασίας, καθώς αυτές πιά δεν υπάρχουν στο τόπο τους. Ολόκληρα χωριά κατάντησαν χωριά Συνταξιούχων, στο έρμαιο κακοποιών , χωρίς αστυνόμευση , υγειονομική περίθαλψη.. Ποιός θα ενδιαφερθεί στην έδρα του κάθε Δήμου γιά τα προβλήματα του πιό μικρού οικισμού , αν χρειαστεί καποιος δρόμος να ανοιχτεί ή να καθαρισθει ένα αδρευτικό αυλάκι κλπ;.. Κανείς. Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό. 
Αυτός είναι ο Καλλικράτης που κρατησε κ. Περιφερειάρχα τη χώρα όρθια. Έφερε την διάληση την ερημοποίηση των μικρών ΟΤΑ και τίποτα άλλο.
Αλλοτε ΟΤΑ όπως το Δερβένι , οι Αγιοι Θεόδωροι, το Βραχάτι, το Λέχαιο, το Χιλιομόδι, το Σοφικό, τα Αθίκια, η Γκούρα, η Στυμφαλία, η Νέα Κίος το Κουτσοπόδι, η Μίδεα , η Ερμιόνη, το Λεβίδι, τα Λαγκάδια τα Τρόπαα, η Βυτίνα, η Νεστάνη,το Γεράκι , η Αρεόπολη, η Κροκεές, το Βλαχιώτη, η Νεάπολη, το Ξυροκάμπι, το Διαβολίτσι , το Κοπανάκι, το Δώριο, η Ανδρούσα, η Κορώνη , η Χώρα, οι Γαργαλιάνοι, τα Φιλιατρά, η Ανδρίτσαινα, το Επιτάλειο, η Φιγαλλεία, το Λάλα, η Λαμπεία, το Βαρθολομιό, το Τραγανό, η Βάρδα, η Παραλία, το Ρίο, η Ροδοδάφνη, η Κλειτωρία, η Δάφνη, το Διακοπτό, η Ακράτα κλπ "φωνάζουν" από μόνα τους...