Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του Οδηγού Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Οδηγού Πληροφόρησης για τους βουλευτές στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής. Στο πλαίσιο της συνεδρίασης ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Πάνος Καρβούνης παρουσίασε αναλυτικά το πλαίσιο λειτουργίας των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, τις ρυθμίσεις της συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση σε σχέση με τη θεσμική συμμετοχή των εθνικών κοινοβουλίων στη διαδικασία λήψης των ευρωπαϊκών αποφάσεων, καθώς και το θεσμικό πλαίσιο για την οικονομική διακυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στη συνεδρίαση τοποθετήθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις κ. Νικόλαος Ξυδάκης, ενώ αναπτύχθηκε πλούσιος διάλογος από τους βουλευτές και κατατέθηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις. 
Στην παρέμβασή του, ο Πρόεδρος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Αναστάσιος Κουράκης υπογράμμισε ότι «σε ό,τι αφορά την Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ο στόχος μας είναι να ισχυροποιήσουμε ακόμα περισσότερο τη διασύνδεσή μας με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Στο πλαίσιο αυτό, η πρωτοβουλία αυτή μπορεί να συμβάλλει εποικοδομητικά στην καλύτερη κατανόηση του ευρωπαϊκού θεσμικού περιβάλλοντος και να συνδράμει στην αποτελεσματικότερη συμμετοχή της Βουλής των Ελλήνων στις ευρωπαϊκές θεσμικές διαδικασίες». 

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης