Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΝ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: Έλλειψη προσωπικού στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων

Ερώτηση στον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή
 
Αθήνα, 14 Απριλίου 2016

ΘΕΜΑ: Έλλειψη προσωπικού στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων

Το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων προσφέρει από το 1930 αδιάλειπτα υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, σε ηλικιωμένους άπορους και χρονίως πάσχοντες πολίτες από τα Χανιά και τους άλλους νομούς της Κρήτης. Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα αδυνατεί να επιτελέσει πλήρως το έργο του εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Μάλιστα, οι μαζικές συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων έχουν δυσχεράνει την κατάσταση, με αποτέλεσμα την όξυνση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ίδρυμα.
Με την ψήφιση του νέου ΟΕΥ, ο οποίος δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2192/12.10.2015, δίδεται η δυνατότητα να ενταχθούν στον προγραμματισμό προσλήψεων για το 2016 μέχρι 20 θέσεις προσωπικού, με 8μηνες συμβάσεις έργου βοηθητικών ειδικοτήτων. Σε περίπτωση που δεν εγκριθεί ο ανωτέρω προγραμματισμός των προσλήψεων, η υποβάθμιση των υπηρεσιών του γηροκομείου θα είναι μεγαλύτερη. Να σημειωθεί ότι το ίδρυμα έχει δημοτικό χαρακτήρα, είναι οικονομικά αυτάρκες και δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
  1. Θα εγκριθούν οι προσλήψεις των 20 υπαλλήλων βοηθητικών ειδικοτήτων στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων;
  2. Τι προτίθεται να πράξει για τη διασφάλιση της παροχής υπηρεσιών υψηλού επιπέδου από το ανωτέρω γηροκομείο προς τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας;
  Η ερωτώσα βουλευτής
Ντόρα Μπακογιάννη