Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Συνάντιση Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Πελοπίδα Καλλίρη με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου -Ευρωστίνης Ηλία Ανδρικόπουλο για το σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ.




Συνάντηση πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης με το Δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ. Ηλία Ανδρικόπουλο, παρουσία του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Ευριπίδη Γκιάτα και των συνεργατών του Αντιπεριφερειάρχη σχετικά με το σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ.
Αντάλλαξαν απόψεις για την ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής, η οποία συνδυάζει χειμερινό και θερινό τουρισμό. Η ανάπτυξη των παρεχόμενων υπηρεσιών, η καλύτερη προσβασιμότητα του οδικού δικτύου συνδυαστικά με την αξιοποίηση του χιονοδρομικού κέντρου της Ζήρειας θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας ήδη εκτελούν σημαντικά έργα στην περιοχή, τόσο στο οδικό δίκτυο αντιμετωπίζοντας το μεγάλο πρόβλημα της διάβρωσης ακτών, στο ορεινό υφιστάμενο οδικό δίκτυο όσο και σε πληθώρα εγγειοβελτιωτικών έργων.
Συμφώνησαν να εργασθούν από κοινού εντός των αξόνων του νέου ΕΣΠΑ  και να προτείνουν έργα που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της περιοχής.

Γραφείο Τύπου Αντιπεριφερειάρχη