Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

ΣΥΓΚΛΟΝΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΣΤΟ " ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ" ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ


 
Για πολλά θέματα μίλησε στην εφημερίδα «Φως των Σπορ» ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σάββας Θεοδωρίδης

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην απόφαση Κοντονή να διακόψει το Κύπελλο, στο αιώνιο ντέρμπι, στην διαιτησία, στον Βαρούχα, στον Ιβάν Σαββίδη και στο τι μέλλει γενέσθαι το καλοκαίρι με τους Σίλβα, Ρομπέρτο και φυσικά τη μετεγγραφική ενίσχυση των Πειραιωτών.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος των «ερυθρολεύκων»:

"Πριν πω για το Κύπελλο, θέλω να πω για τον Βαρούχα στον ΣΚΑΪ. Έκανα έρευνα και έχω τα στοιχεία. Ο Βαρούχας είχε γίνει διαιτητής σε μεγάλη ηλικία και έπαιξε σε 13 αγώνες Α' Εθνικής μόνο! Και έχει το θράσος να βγαίνει να μιλάει ως κήνσορας και να πιάνει στο στόμα του τον Ολυμπιακό ξεσηκώνοντας τον κόσμο. Ένα ματς μόνο είχε παίξει του Ολυμπιακού, με τον Εδεσσαϊκό, κανένα ματς της ΑΕΚ και κανένα ματς του Παναθηναϊκού. Μέχρι και ο Βοργιάς, που έχει πάει πολλάκις στις εκπομπές του Θωμαΐδη στον ΣΚΑΪ, τρελάθηκε ο άνθρωπος με τον Βαρούχα -προς τιμήν του Βοργιά. Διότι ο Βοργιάς ήταν διαιτητής που έπαιξε πολλούς αγώνες. Τον συγχαίρω τον Βοργιά διότι είπε την αλήθεια.

Όπως την αλήθεια είπε και ο Βασιλάκης στο Φως. Αδιανόητο να λέει ο Βαρούχας ότι το γκολ ήταν οφσάιντ, ο άνθρωπος έχει μείνει πίσω, τον έχω ακούσει και σε άλλες κριτικές, δίνει την εντύπωση ότι είναι αρχάριος. 
Ο κ. Βασιλάκης φαίνεται ότι παρακολουθεί τα σεμινάρια διαιτησίας και είναι ενήμερος για τις τελευταίες εξελίξεις στους κανονισμούς. Το ίδιο γκολ έβαλε ο ΠΑΟΚ στον Παναθηναϊκό και δεν διαμαρτυρήθηκε κανένας! Και ο Τσίκινης βγήκε και είπε τα ίδια με τον Βασιλάκη. Βασιλάκης, Βοργιάς, Τσίκινης έκαναν ρεζίλι τον Βαρούχα".
Για τον Σταύρο Κοντονή: 
 "Πρέπει να καταλάβει ο κ. Κοντονής ότι από αυτά ξεσηκώνεται ο κόσμος, υπάρχουν κανάλια που εμφανίζουν τον Ολυμπιακό μονίμως ευνοημένο και πυροδοτούν τη βία. Για να καλύπτουν τα τεράστια κενά των ομάδων τους. Δεν ντρέπονται να καταντούν τον Παναθηναϊκό τόσο μικρό, να ασχολούνται ακόμα και με τα πλάγια και με τα φάουλ. Εγώ τον σέβομαι τον Παναθηναϊκό ως σύλλογο με μεγάλη ιστορία. Τον μικραίνουν όμως κάθε μέρα άνθρωποι που δεν έχουν ιδέα από ποδόσφαιρο. Τι δουλειά έχει στο ποδόσφαιρο ο Παναγόπουλος να είναι με ένα τηλέφωνο στο χέρι στα αποδυτήρια του Καραϊσκάκη και να λέει ότι το γκολ ήταν οφσάιντ. 
Διαλύουν τον Παναθηναϊκό και μαζί θέλουν να διαλύσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο επειδή δεν καταφέρνουν να βάλουν από κάτω τον Ολυμπιακό. Έχουν φτιάξει ένα πλέγμα από ΜΜΕ, τηλεοπτικό κανάλι, ραδιόφωνα και σάιτ που καθυβρίζουν τον Ολυμπιακό".
Για την συνάντηση με τον Αλαφούζο στα αποδυτήρια: "Προς τιμήν του ήταν άψογος, μου είπε συγχαρητήρια και ήταν σοβαρός. Δεν σου κρύβω ότι το φοβήθηκα το ματς. Όταν σε τέτοιο φορτισμένο παιχνίδι βρίσκεσαι από τα πρώτα λεπτά πίσω στο σκορ και παίζει ο Παναθηναϊκός με 3 σέντερ μπακ, δεν κρύβω ότι προβληματίστηκα. Όμως η γκολάρα του Καμπιάσο με έκανε να πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Όχι μόνο γκολ κανονικό ήταν, αλλά γκολάρα ήταν. Μετά από αυτό το γκολ ήμουν βέβαιος ότι θα νικούσαμε. Και αν είχε άλλα 10 λεπτά για να λήξει ο αγώνας, θα έτρωγαν άλλα δύο γκολ και θα τελείωνε το ματς 5-1. Στο Β ημίχρονο δεν περνούσε ο Παναθηναϊκός το κέντρο του γηπέδου! 
Ο προπονητής μας είδε ότι είχε παραδώσει πνεύμα ο Παναθηναϊκός και με δύο αλλαγές που έκανε γύρισε το ματς".
Για την διοργάνωση του Κυπέλλου: "Τώρα θα θίξουμε το θέμα στην ουσία, είναι τεράστιο θέμα. Ο ίδιος ο κ. Κοντονής είπε ότι την απόφαση την πήρε μετά από υπουργικό συμβούλιο παρουσία του πρωθυπουργού. Δεν είναι θέμα λοιπόν μόνο του Κοντονή, είναι θέμα και του πρωθυπουργού. Να μπουν τα πράγματα επιτέλους στη θέση τους. Δεν είναι μόνο του κ. Κοντονή αυτή η απόφαση που είναι τερατούργημα. Πώς του φαίνεται του κ. Τσίπρα αυτή η απόφαση που θυμίζει άλλες εποχές; 
Ο Ολυμπιακός μόνο μια φορά στην ιστορία του έχει χάσει Κύπελλο χωρίς να ηττηθεί αγωνιστικά, επί χούντας με Ασλανίδη στην εξουσία, με το στρίψιμο της δεκάρας. 
Ο Ολυμπιακός είναι αποφασισμένος να μην ξαναχάσει Κύπελλο στην ιστορία του χωρίς να παίξει. Αυτή η απόφαση περί κατάργησης του Κυπέλλου αδικεί σκανδαλωδώς τον Ολυμπιακό αλλά και την ΑΕΚ και τον Ατρόμητο που είναι και αυτοί διεκδικητές του τίτλου. Τον Ολυμπιακό πιο πολύ όμως διότι ο Ολυμπιακός είναι ήδη στον τελικό και ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα όπως δείχνει και η βαθμολογία στο πρωτάθλημα. Αλλά και η ΑΕΚ και ο Ατρόμητος έχουν ελπίδες για το Κύπελλο και δεν φταίνε σε τίποτα να στερηθούν τη δυνατότητα να το διεκδικήσουν. 
Αυτή η απόφαση της κυβέρνησης ευνοεί μόνο έναν: Τον Σαββίδη. Και προκαλεί ερωτηματικά στον Ολυμπιακό που έχει τους μισούς φιλάθλους στην Ελλάδα. Με σταματούν οι Ολυμπιακοί στο δρόμο και με ρωτάνε για το Κύπελλο. Αυτή η απόφαση του Κοντονή ευνοεί μόνο τον Σαββίδη διότι τον βγάζει από τη δύσκολη θέση: Είχε πει ότι δεν θα έρθει για τη ρεβάνς στο Καραϊσκάκη. Αν λοιπόν γίνει το Κύπελλο, ο κ. Σαββίδης ή θα φανεί ανακόλουθος και θα έρθει στο Καραϊσκάκη ο ΠΑΟΚ, ή δεν θα έρθει και θα τιμωρηθεί σκληρά ο ΠΑΟΚ".
Για το αν μπορεί να κινηθεί η FIFA μέσω της ΕΠΟ για την υπόθεση του Κυπέλλου: "100%! Σίγουρα μπορεί να παρέμβει η FIFA και σίγουρα θα δικαιωθεί η ΕΠΟ αν το κυνηγήσει νομικά. Δεν στέκει ούτε νομικά ούτε λογικά αυτή η απόφαση να καταργηθεί το Κύπελλο επειδή οι ΠΑΟΚτσήδες έκαναν επεισόδια στην Τούμπα. Αντί να τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ που έκανε τα επεισόδια, ευνοείται ο ΠΑΟΚ και τιμωρούνται ο Ολυμπιακός, Η ΑΕΚ και ο Ατρόμητος. 
Τιμωρείται το ελληνικό ποδόσφαιρο από τον πολιτικό προϊστάμενό του, δεν έχει προηγούμενο αυτό το πράγμα. Τον κ. Κοντονή δεν τον έβαλαν υπουργό Αθλητισμού για να καταργήσει το ποδόσφαιρο. Σίγουρα μπορεί να επέμβει, όμως θέλω να το αποφύγουμε αυτό, είναι ντροπή, δεν χρειάζεται να ανακατεύονται οι ξένοι συνέχεια, αυτό μπορούμε να το λύσουμε μεταξύ μας οι Έλληνες. Ας ακολουθήσει η κυβέρνηση τη λογική. Πιστεύω ότι ο κ. Κοντονής είναι συνετός άνθρωπος, μπορεί να θέλει να εκφοβίσει, αλλά στο τέλος δεν θα ολοκληρώσει μία απόφαση τερατούργημα που θα μείνει στην ιστορία. 
Εμείς είμαστε συλλέκτες τίτλων, δεν χαρίζουμε τίτλους, ο Ολυμπιακός έγινε θρύλος παίρνοντας τίτλους, όποιος θέλει να του στερήσει τίτλο, να του τον στερήσει αντιμετωπίζοντάς τον στο γήπεδο".
Για το αν μίλησε με τον κ. Κοντονή: "Περίμενα από τον κ. Κοντονή να δώσει συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την άψογη ατμόσφαιρα στο Καραϊσκάκη με τον Παναθηναϊκό. Είμαι 60 χρόνια στον Ολυμπιακό, αυτό το ματς το θεωρούσα το πιο επικίνδυνο για επεισόδια ύστερα από όσα έχουμε τραβήξει στην Τούμπα και στη Λεωφόρο και ύστερα από τις προκλήσεις που έχουν υποστεί οι Ολυμπιακοί. Πασχίσαμε όμως να έρθουμε σε συνεννόηση με τον κόσμο μας, και ο πρόεδρος, και εγώ και ο Καραπαπάς και ο Κουντούρης, διότι ο Ολυμπιακός συνεννοείται με τον κόσμο του, ακούμε τους φιλάθλους και μας ακούνε, ελέγχουμε τους φιλάθλους ακόμα και για να μην μπει κάποιο ξένο σώμα ανάμεσά τους. Και εμείς και οι φίλαθλοι αγαπάμε παθολογικά τον Ολυμπιακό και δεν τον θέλουμε ξέφραγο αμπέλι, όπως είναι ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός, με οπαδούς που είναι ανεξέλεγκτοι και καταστρέφουν τις ομάδες τους".
Για το περιστατικό με τον Λέτο: "Επικαλούνται ένα περιστατικό με έναν άνθρωπο που λένε ότι έβρισε τον Λέτο. Και πήραν αφορμή από αυτό για να προκαλέσουν να σηκωθεί όλος ο πάγκος του Παναθηναϊκού να κάνει τσαμπουκά και να φτάσει μέχρι τη φυσούνα! Για ένα πράγμα που γίνεται σε όλα τα γήπεδα του κόσμου, να βρίζουν δηλαδή, σηκώθηκε όλος ο πάγκος του Παναθηναϊκού να κάνει ντου μέχρι τη φυσούνα. Ευτυχώς ο κόσμος συγκρατήθηκε και εμείς ήμασταν ψύχραιμοι. Εγώ δεν είχα μάνα που μου τη βρίζουν τη συγχωρεμένη σε όλα τα γήπεδα επί 3 ώρες; Αλλά εγώ δεν διαμαρτύρομαι ούτε κάνω δηλώσεις ούτε το κάνω θέμα, με βρίζουν και τους χαμογελάω, το στόμα του άλλου δεν μπορείς να το κλείσεις. Δεν είχαν τι άλλο να πουν και πιάστηκαν από μια βρισιά στον Λέτο. Και έκανε δηλώσεις ο προπονητής τους ότι λυπάται για την Ελλάδα. Κωμωδία έχουν γίνει. Είναι τελείως άπειροι, κάνουν πειράματα στην πλάτη του Παναθηναϊκού".
Για το αν πιστεύει πως θα συνεχιστεί τελικά η διοργάνωση του Κυπέλλου: "Πρέπει το γρηγορότερο να πάρουν τη σωστή απόφαση στην κυβέρνηση, όχι την τελευταία στιγμή να μας αιφνιδιάσουν και να έχει χαλαρώσει η ομάδα μας. Οι ομάδες έχουν συμβόλαια, τι θα γίνει με την οικονομική ζημιά που επιφέρουν στο ποδόσφαιρο; Εγώ θέλω τους παίκτες μας να αγωνίζονται, δεν τους θέλω στις παραλίες, ο κ. Κοντονής τελειώνει τους στόχους του Ολυμπιακού από τον Μάρτιο καταργώντας το Κύπελλο. Επειδή τον έχω γνωρίσει, τον θεωρώ σοβαρό ως άνθρωπο και πιστεύω ότι στο τέλος θα πάρει τη σωστή απόφαση να διεξαχθεί κανονικά ο θεσμός. Μα είναι παράλογο, δηλαδή το πρωτάθλημα είναι εντάξει, αλλά το Κύπελλο είναι το πρόβλημα επειδή έτυχε να κάνουν επεισόδια οι ΠΑΟΚτσήδες σε αγώνα Κυπέλλου; Μια ζωή κάνουν επεισόδια οι ΠΑΟΚτσήδες. Τότε θα έπρεπε να μην παίζεται ποδόσφαιρο στην Ελλάδα εδώ και χρόνια, ούτε πρωτάθλημα, ούτε Κύπελλο. Αυτά είναι τρελά πράγματα, ας τιμωρηθούν επιτέλους αυτοί που κάνουν τα επεισόδια".
Για το αν θα μείνει ο Μάρκο Σίλβα στο Λιμάνι: "Είναι εξαίρετος χαρακτήρας, πιστεύω ότι θα τηρήσει το συμβόλαιό του που είναι διετές και θα μείνει στον Ολυμπιακό".
Για το αν ο Ρομπέρτο ζήτησε να φύγει: "Όχι. Αυτά είναι μπούρδες. Αν θέλει να φύγει ο Ρομπέρτο, θα έρθει να το πει".
Για τον Ίγκορ Τούντορ: "Εγώ ξέρω πάντα τι λέω. Αναρωτιέμαι όμως: Μόνο εγώ ήμουν στο συμβούλιο και μόνο εγώ κατάλαβα τι εννοούσε ο κ. Σαββίδης όταν μιλούσε; Μόνο εγώ κατάλαβα ότι θα έφευγε ο Τούντορ; Εγώ βγήκα και το είπα, οι άλλοι δεν ήταν εκεί;".
Για τη μετεγγραφική ενίσχυση του Ολυμπιακού: "Ο Ολυμπιακός με 2-3 παικταράδες στις μεταγραφές θα γίνει αχτύπητος. Μη με ρωτάς για σέντερ φορ ή για στόπερ, έχω πλήρη εμπιστοσύνη στον πρόεδρο και στον προπονητή ότι θα κάνουν αυτό που πρέπει. Και μάλιστα πρέπει να φύγουν και κάποιοι παίκτες από τον Ολυμπιακό. Η ομάδα μας του χρόνου θα είναι ακόμα καλύτερη. Να δούμε οι άλλοι αν θα φτιάξουν επιτέλους ομάδες".