Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Χ(κ)ρισαφένεια νίκη του Αστέρα Δερβενίου με ανατροπή επι του Πέλοπα

 7rmtcsmy
Στο ‘Κώστας Βυζάς’ ο Αστέρας Δερβενίου, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α'  Κορινθίας  πέτυχε σπουδαία νίκη, και μάλιστα με ανατροπή, επί του ισχυρού Πέλοπα Κιάτου με σκορ 2 – 1 και επανέφερε την ηρεμία, από βαθμολογικής σκοπιάς, στις τάξεις του Συλλόγου.

Gchq0tbyΟ αγώνας κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον στους πολλούς φίλους των δύο ομάδων που τον παρακολούθησαν, αφού και οι δύο ομάδες έπαιξαν ανοικτά και δημιούργησαν αρκετές φάσεις και στις δύο εστίες. Ο Αστέρας όμως μπόρεσε να πετύχει ένα επιπλέον τέρμα και να μετουσιώσει έτσι την υπεροχή που είχε στο τελευταίο 30λεπτο του αγώνα.  Το ευχάριστο για τον Αστέρα ήταν τα δύο τέρματα που πέτυχε ο Κρισάφη, ξεπερνώντας στη δυστοκία που τον διέκρινε τον τελευταίο καιρό.
9ipbfr77Ο Πέλοπας ξεκίνησε τον αγώνα καλύτερα έχοντας εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας στο χώρο του κέντρου. Δημιούργησε καλές προϋποθέσεις για επίτευξη τέρματος, αλλά τα σουτ των Πιλιαφά και Μπούκη ήταν πολύ άστοχα. Ο Αστέρας δεν μπορούσε να βρει ρυθμό και έτσι ο προπονητής του κ. Ανδριόπουλος άρχισε τις εσωτερικές αλλαγές, με τους Αντωνόπουλο, Κακογιάννη και Τόλια να αλλάζουν θέσεις. 
M8xxf1jh
JdqsdwokΟ Αστέρας ισορρόπησε τον αγώνα, αλλά στο 27’ Μπούκης, για τον Πέλοπα, άνοιξε στο σκορ με ξερό σουτ από το ύψος της περιοχής, μετά από μπέρδεμα των νεαρών Τάφα και Μαγγίνα. Στο 36’ ο Τάλλιος απέκρουσε δύσκολα πέφτοντας χαμηλά, μετά από κόρνερ, μια κοντινή προβολή του Πράτου. Στο 39’ ο Μετεβελής κτύπησε από τ’ αριστερά ένα φάουλ στο δεύτερο δοκάρι και ο Μιχαλόπουλος, προσπαθώντας να αποκρούσει, έστειλε τη μπάλα με κεφαλιά στο δοκάρι της εστίας του εκτός φάσης Ριζάι, χωρίς όμως να εκμεταλλευτούν τη συνέχεια της φάσης σε κενή εστία οι επιθετικοί του Αστέρα. Στο 41΄μετά από κόρνερ του Αστέρα και απόκρουση των αμυντικών, ο Πράτος ξεκίνησε μια κούρσα από δεξιά λίγο πίσω από τη σέντρα και έφτασε σχεδόν μέχρι τη μικρή περιοχή του Αστέρα και σούταρε δυνατά, αλλά ο Τάλλιος απέκρουσε το σουτ στην κλειστή γωνία του. 
Srnwlbbv Το α’ μέρος τελείωσε με τον Πέλοπα να έχει δύο συνεχόμενα κόρνερ που πέρασαν χωρίς ζητήματα για τον Αστέρα.
4k4k8oreΣτο β’ μέρος ο Αστέρας ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και ιδίως μετά τις αλλαγές που επιχείρησε ο προπονητής του Πέλοπα στρίμωξε τον αντίπαλό του, χωρίς όμως να δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην εστία του Ριζάι. Ο Κουτρούλης στο 56’ ξέφυγε από δεξιά και μέσα από την περιοχή γύρισε τη μπάλα, χωρίς όμως οι συμπαίκτες του να τον ακολουθούν στο ύψος του πέναλτι και τους αμυντικούς του Πέλοπα να απομακρύνουν.
Irsohcb9
2qenpxvnΣτο 60΄σε κόρνερ του Μετεβελή, ο Κρισάφη με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι πέτυχε το 1 – 1. Ο Αστέρας συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα, παίζοντας με πιο ορθόδοξο σχήμα μετά την είσοδο των επιθετικών του (Χαφούς κατ΄ αρχήν και Πεθαίνου που τον αντικατέστησε), πράγμα το οποίο του επέτρεψε να κερδίζει συνεχώς τη μπάλα αναγκάζοντας τον Πέλοπα να παραχωρεί φάουλ και κόρνερ. Όμως στο 81΄ ο Πράτος ξέφυγε από τους αμυντικούς του Αστέρα και από θέση πλάγια αριστερά μέσα στην περιοχή σούταρε για πολύ λίγο έξω από το απέναντι δοκάρι του Τάλλιου. Ακολούθησε στο 83’ η φάση με το δεύτερο δοκάρι του Αστέρα, όταν ο Μετεβελής κτύπησε ένα φάουλ από πλάγια δεξιά και έστειλε τη μπάλα στη συμβολή των δοκαριών του Ριζάι. Ο Αστέρας κυνηγούσε με πείσμα το δεύτερο τέρμα και στο 88’ μετά από ενέργεια του Κουτρούλη από δεξιά, ο Αντωνόπουλος με προσποίηση άφησε τη μπάλα στον Πεθαίνο, που απέτυχε να σουτάρει, αλλά ο Κρισάφη, που ερχόταν από πίσω, με ψύχραιμο πλασέ πέτυχε το 2 – 1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
 Gp3auv3l
Συμπερασματικά ο Αστέρας πήρε τους βαθμούς της νίκης, που μάλλον τους δικαιούταν με την απόδοσή του στο β’ μέρος, χάρις την αγωνιστικότητα που επέδειξαν οι παίκτες του, ακόμα και μετά το εις βάρος τους τέρμα. Πάλεψαν για τη νίκη και στο τέλος ανταμείφτηκαν, απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που έδειξε πολλές αρετές σαν ομάδα.
Η διαιτησία των κ.κ. Χονδρόπουλου, Σάνου και Δ. Μπεκιάρη ήταν αρκετά καλή.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Τάλλιος, Παππάς, Μετεβελής, Βασιλάρης, Μαγγίνας, Τάφα (87’ Λιθοξόου), Κακογιάννης, Αντωνόπουλος, Τόλιας (59’ Χαφούς, 64’ λ.τρ. Πεθαίνος), Κουτρούλης, Κρισάφη.
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ: Ριζάι, Μαστρογιαννόπουλος, Μιχαλόπουλος, Νάκος, Δάνης, Γκάμπριελ, Πιλιαφάς (58΄Παπαβασιλείου), Μπούκης (λ.τρ. 74’ Φραγκόπουλος), Σελλάς, Πράτος, Κόσκος (58’ Καλλάς).

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: asterasderveniou.gr