Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Σταύρος Θεοδωράκης Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση:Η διαπλοκή συναλλάσσεται με την εξουσία και εξουσία είσαστε εσείς Άλλο Παπαγγελόπουλος Άλλο Ντι Πιέτρο


«Η χειραγώγηση της Δικαιοσύνης ήταν το αγαπημένο σπορ όλων των κυβερνήσεων. Ζήτημα είναι αν θα βρεις έναν δύο πρωθυπουργούς που δεν προσπάθησαν ή που δεν πρόλαβαν να στήσουν, το δικό τους παραμάγαζο μέσα στη Δικαιοσύνη. Και για σας από ό,τι φαίνεται ήταν μεγάλη προτεραιότητα» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη συζήτηση στη Βουλή.

Ο κ. Θεοδωράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «επιλέξατε την κυρία Θάνου για την προεδρία του Αρείου Πάγου αφού πρώτα είχε δώσει εξετάσεις στην Κουμουνδούρου» ενώ επιτέθηκε και «για τη δεξιά μεταγραφή, του κ. Παπαγγελόπουλου», ο οποίος, όπως υποστήριξε, «είχε εμπλακεί σε σειρά σημαντικών πολιτικών υποθέσεων τις οποίες αντί να τις διαλευκάνει συνήθως τις έθετε στο αρχείο».

«Το λέω προς τους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ κυρίως μήπως νομίζουν ότι έχουν μεταγράψει από τη Δεξιά κανέναν Ντι Πιέτρο… Άλλο Παπαγγελόπουλος άλλο Ντι Πιέτρο» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις τελευταίες προαγωγές των δικαστικών, το καλοκαίρι, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι παρελήφθησαν σπουδαίοι δικαστικοί. «Τέτοιες βουτιές στην επετηρίδα έχουν να γίνουν δεκαετίες» είπε χαρακτηριστικά.

«Ο κ. Κοσμίδης, ένας Αρεοπαγίτης με τεράστιο έργο στον τομέα της εκπαίδευσης των νέων δικαστών. Ο Αρεοπαγίτης κ. Κράνης... Ο υπεύθυνος για την αναθεώρηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Ούτε ο ένας -ούτε ο άλλος- προς έκπληξη του δικαστικού σώματος δεν κρίθηκαν ικανοί να γίνουν Αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου. Γιατί προφανώς η κ. Θάνου ήθελε στις θέσεις των Αντιπροέδρων πρόσωπα πιο αρεστά και βολικά. Όπως παλιότερα δεν είχε κριθεί άξιος να γίνει Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο Βασίλης Μαρκής. Ο αρχαιότερος τότε εισαγγελικός λειτουργός, δεν προήχθη. Ο εισαγγελέας των φτωχών. Ο εισαγγελέας των μεγάλων δικών. Παραλείφθηκε» τόνισε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι πέραν αυτών των προβλημάτων, το μείζον είναι η καθυστέρηση απονομής δικαιοσύνης και έφερε ως παράδειγμα την απελευθέρωση του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα.

Αναφερόμενος δε στη μήνυση κατά του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Σταύρου Τσακυράκη για εξύβριση και δυσφήμιση, μίλησε για «πρωτοφανή ενέργεια που δείχνει ξεκάθαρα ότι επιδιώκεται η φίμωση κάθε κριτικής φωνής».

Στηλίτευσε επίσης την κυβέρνηση για το γεγονός ότι έδωσε πειθαρχικές αρμοδιότητες στην κυρία Θάνου και προειδοποίησε: «Να σας πω κάτι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ Μην πολιτεύεστε σαν να είστε αιώνιοι Οι αποφάσεις θα γυρίσουν μπούμερανγκ Κάποια στιγμή δεν θα είστε κυβέρνηση και τότε θα είστε στο έλεος της αυθαιρεσίας που εσείς δημιουργείτε».

«Μετά τους διορισμούς ανεπάγγελτων ‘αγωνιστών’ (πρώτης - δεύτερης και τρίτης γενιάς), ο διορισμός εκδότη εφημερίδας ως συμβούλου της κυρίας Γεροβασίλη, αποκαλύπτει την αντίληψη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Το πρόβλημά σας, ήταν και είναι ‘η διαπλοκή των άλλων’, και η λύση του είναι η ενίσχυση των σχέσεων διαπλοκής με όσους δηλώνουν πρόθυμοι να σας υπηρετήσουν» είπε.

«Τις μέρες που τα πληρωμένα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ πετούσαν τόνους λάσπης στο Ποτάμι, ότι είναι όργανο των καναλαρχών και του Μπόμπολα, την ίδια στιγμή ο κ. Τσίπρας, σε μυστικές νυχτερινές συναντήσεις σε σπίτια στην Κάντζα και στο Κολωνάκι προσπαθούσε με παζάρια και σε κάποιες περιπτώσεις τα κατάφερε, να επιβάλει διευθυντές της αρεσκείας του στον ΔΟΛ και στον Πήγασο. Αυτοί ήταν αυτοί είναι» τόνισε.

Τόνισε ότι πολλά ερωτήματα προκαλεί η εκδίωξη από τον κ. Τσίπρα του κ.Νικολούδη, που είχε παραμείνει υπουργός και στην υπηρεσιακή κυβέρνηση.

«Ο κ. Νικολούδης όμως καρατομήθηκε και ο κ.Τσίπρας δεν ένιωσε την ανάγκη να μας πει το γιατί Ο κ. Νικολούδης δεν έκανε τίποτα τους μήνες που ήταν υπουργός; ή μήπως έκανε πάρα πολλά; Ενόχλησε αυτούς που έπρεπε ή δεν ενόχλησε κανέναν; Ας απαντήσει επιτέλους ο πρωθυπουργός»

Ο κ. Θεοδωράκης αναρωτήθηκε: «Τι απέδωσε η ρύθμιση με τις 100 δόσεις που πήρατε κ. Τσίπρα; Στο άρθρο 34 ορίσατε ότι όσοι χρωστούσαν στο δημόσιο όσα κι αν χρωστούσαν, δηλαδή και οι εκατομμυριούχοι, θα γλιτώσουν πρόστιμα και προσαυξήσεις. Πόσοι γλίτωσαν και πόσα γλίτωσαν κ Τσίπρα; Ποιοι ήταν οι μεγαλο-οφειλέτες που τους χαρίσατε χρήματα την ώρα που το κράτος κυνηγάει πολίτες με οφειλές 4 και 5 χιλιάδων Ευρώ; Ή να ρωτήσω και διαφορετικά: Σε ποιους φίλους εργολάβους καθαρίσατε τις σφραγίδες για να μπορούν να παίρνουν έργα εκατομμυρίων με την υπογραφή του κ. Σπίρτζη και του κ. Σταθάκη; »

«Η διαπλοκή συναλλάσσεται με την εξουσία και εξουσία είσαστε εσείς. Εσείς βλέπετε 4 φόρες τις γάτες, εσείς πηγαίνετε στην Κάντζα, εσείς ζητάτε από τα Μέσα υποστήριξη, εσείς απαιτείτε να απολυθούν δημοσιογράφοι που δεν σας είναι αρεστοί. Εσείς δίνετε στους εκβιαστές χρήματα των ΔΕΚΟ και τους βγάζετε στην ΕΡΤ να συκοφαντούν τους αντιπάλους σας. Εσείς προσλαμβάνετε εκδότες εφημερίδων και σάιτ στο Μέγαρο Μαξίμου» δήλωσε.

«Η κυρία Θάνου και ο κ. Παπαγγελόπουλος ενώνουν δύο συστήματα που έχουν στηθεί εδώ και χρόνια. Και στόχος αυτών των συστημάτων είναι η χειραγώγηση των λειτουργών της δικαιοσύνης. Είναι συστήματα που γεννήθηκαν από τους συντηρητικούς της χώρας Και τώρα υιοθετούνται με ενθουσιασμό από τους συντηρητικούς της αριστεράς. Αυτή η ανίερη συμμαχία δείχνει και τις εκλεκτικές συγγένειες μεταξύ του παλιού και του νέου παλιού» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, ο οποίος κατέληξε:

«Η θεωρία σας είναι απλή. Ό,τι κάνετε είναι καλώς καμωμένο γιατί οι προηγούμενοι ήταν χειρότεροι και κυρίως διεφθαρμένοι. Ο κόσμος υποφέρει και πονά ναι αλλά οι προηγούμενοι ήταν διεφθαρμένοι. Υπάρχει χάος στο μεταναστευτικό ναι αλλά οι προηγούμενοι ήταν διεφθαρμένοι. Καθυστερεί η αξιολόγηση ναι αλλά οι προηγούμενοι ήταν διεφθαρμένοι. Θα κοπούν οι συντάξεις ναι αλλά οι προηγούμενοι ήταν διεφθαρμένοι. Διορίζετε ακόμη και αυτούς που θεωρούν ότι η καριέρα είναι χολέρα, ναι, αλλά οι προηγούμενοι ήταν διεφθαρμένοι. Πόσο καιρό θα επικαλείστε αυτό το άλλοθι κύριοι της κυβέρνησης; Και πόσο καιρό ακόμη θα παίζετε κρυφτούλι με τα προβλήματα της χώρας;»