Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Με προσλήψεις ιατρών, μόνιμου και επικουρικού προσωπικού θα ενισχυθεί το Ε.Σ.Υ

logo newsletter

Με προσλήψεις ιατρών, μόνιμου και επικουρικού προσωπικού θα ενισχυθεί το Ε.Σ.Υ


foto
internetseiteΓια την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) στον ευαίσθητο τομέα της ακτινοθεραπείας ογκολογικών ασθενών στα Δημόσια νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου, όπου και παρατηρούνται διαχρονικά, μεγάλες αναμονές στον προγραμματισμό των περιστατικών, το Υπουργείο Υγείας έχει δρομολογήσει τα παρακάτω:
Διαβάστε περισσότερα


Σε στάση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ

ekab
Στο κόκκινο βρίσκονται για ακόμη μία φορά οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, οι οποίοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε στάση εργασίας και στην συνέχεια σε πορεία διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας. 
Διαβάστε περισσότερα


Γιατί τα μάτια υποφέρουν την άνοιξη;

grass eyes
Αν και η άνοιξη θεωρείται από πολλούς η ωραιότερη εποχή του χρόνου,  είναι και εποχή έξαρσης πολλών φαινομένων αλλεργίας.  Την εποχή αυτή σημειώνονται πολλές αλλεργικές αντιδράσεις και στα μάτια, με αποτέλεσμα να κοκκινίζουν, να δακρύζουν, να γίνονται γενικότερα ευερέθιστα, ενώ συχνά νιώθουμε να μας «τρώνε»!
Διαβάστε περισσότερα


Ψευδεπίγραφα Φάρμακα: Aegate και θεσμικοί φορείς συζήτησαν τον Νέο Ευρωπαϊκό Κανονισμό

PHOTO
Aegate Embassy Event
Aegate και θεσμικοί φορείς της φαρμακευτικής αγοράς συζήτησαν την επικείμενη εφαρμογή του νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού για τα ψευδεπίγραφα φάρμακα
Διαβάστε περισσότερα


ΥΓΕΙΑ: Νέα δεδομένα για την καλύτερη διαχείριση των λοιμώξεων


ygeiaΑποτελέσματα διαγνωστικών εξετάσεων εντός μιας ώρας με το Σύστημα FilmArray
Νέα δεδομένα για την καλύτερη διαχείριση των λοιμώξεων- συμπεριλαμβανομένου του ιού τη γρίπης Η1Ν1- που αφορούν στις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού όπως των νεογνών, των ογκολογικών και των ανοσοκατασταλμένων ασθενών, δημιουργεί το Διαγνωστικό Σύστημα  FilmArray 2.0 που εγκαταστάθηκε στα Κεντρικά Εργαστήρια του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ.

Διαβάστε περισσότερα


Πόνος στην “ουρίτσα”; Κοκκυγοδυνία ή κύστη κόκκυγος;


kusti kokkugosΑρκετά δύσκολη μπορεί να αποδειχθεί η διάκριση μεταξύ κύστης κόκκυγος και κοκκυγοδυνίας, δύο παθήσεων που χαρακτηρίζονται από άλγος στην περιοχή της «ουράς», στο τελευταίο δηλαδή τμήμα της σπονδυλικής στήλης. Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι ασθενείς που διαγιγνώσκονται με κοκκυγοδυνία ενώ είναι πεπεισμένοι ότι πάσχουν από κύστη κόκκυγος, ή το αντίθετο.
Διαβάστε περισσότερα


Νότια Κορέα: Εντοπίστηκε κρούσμα της γρίπης των πτηνών

gripi ptinwn
Η Νότια Κορέα εντόπισε κρούσμα της γρίπης των πτηνών σε πάπιες σε φάρμα εκτροφής κοντά στη Σεούλ, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου του υπουργείου Γεωργίας.
Διαβάστε περισσότερα


ΙΣΑ:Σε κίνδυνο η υγεία των ογκολογικών ασθενών

isa
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταγγέλλει την απαράδεκτη κατάσταση, με τις πολύμηνες αναμονές για ακτινοθεραπεία στα Δημόσια νοσοκομεία, που θέτει σε κίνδυνο, την υγεία των ογκολογικών ασθενών.
Διαβάστε περισσότερα


Τέρμα στον βασανιστικό πόνο των ραγάδων με αναίμακτη επέμβαση


ragadaΤι είναι η ραγάδα δακτυλίου πρωκτού;
Είναι μία επιμήκης, επώδυνη σχισμή (πληγή) του πρωκτικού σωλήνα που εκτείνεται από την οδοντωτή γραμμή μέχρι τον δακτύλιο, φθάνοντας μέχρι τις ίνες του έσω σφιγκτήρα του πρωκτού.
Διαβάστε περισσότερα



 

ΖΩΑ | ΑμεΑ | ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ | ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΙΑΤΡΩΝ