Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Χούλιγκαν σε διατεταγμένη υπηρεσία! Έκαναν επεισόδια σε αγώνες, επιθέσεις στο ΠΑΣΟΚ, εμπόριο ναρκωτικών και ληστείες!

Χούλιγκαν σε διατεταγμένη υπηρεσία! Έκαναν επεισόδια σε αγώνες, επιθέσεις στο ΠΑΣΟΚ, εμπόριο ναρκωτικών και ληστείες!Μετά από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής καθώς και στην Εύβοια, συνελήφθησαν πέντε μέλη της οργάνωσης, εκ των οποίων τρείς Ελληνες ηλικίας 22, 22 και 29 ετών και δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 24 και 31 ετών.
Σε βάρος τους, καθώς και σε άλλα δεκαεννέα άτομα, μέλη της εγκληματικής ομάδας, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διατάραξης οικιακής ειρήνης, της ληστείας, της έκρηξης, του εμπρησμού, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικού καθώς και για παράβαση των νόμων περί εξωσχολικού αθλητισμού, περί ναρκωτικών και περί όπλων.
Όλοι αυτοί είχαν συμμετάσχει σε τουλάχιστον 11 υποθέσεις. Συγκεκριμένα:


•Στις 15-6-2015 προκάλεσαν τον εμπρησμό, ενός βαν τηλεοπτικού σταθμού, που ήταν σταθμευμένο στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.
* Στις 15-11-2015, με τη χρήση σιδερένιων λοστών, καδρονιών, γυάλινων μπουκαλιών και άλλων αντικειμένων επιτέθηκαν εναντίων μελών πολιτικών οργανώσεων, έξω από το Πολυτεχνείο στην οδό Στουρνάρη, προκαλώντας τον τραυματισμό τουλάχιστον επτά ατόμων.
•Σις 21-11-2015, συμμετείχαν στα επεισόδια που έγιναν πριν από την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός και τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τη διακοπή του.
•Στις 3-12-2015, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη πορείας που πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας που είχε προκηρυχθεί, προκάλεσαν φθορές σε οχήματα, κτίρια και εγκαταστάσεις στο κέντρο της Αθήνας.
•Στις 5-12-2015, συμμετείχαν σε ομάδες ατόμων που πραγματοποίησαν επιθέσεις, με ρίψη βομβών μολότοφ, σε βάρος αστυνομικών που εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία στην οδό Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια. Επιπλέον προκάλεσαν εμπρησμό σε κάδο απορριμμάτων με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά, η οποία επεκτάθηκε σε σταθμευμένο όχημα.
•Στις 6-12-2015, συμμετείχαν σε ομάδες ατόμων που πραγματοποίησαν επιθέσεις, σε βάρος αστυνομικών που εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία στα Εξάρχεια.
•Στις 4-12-2015 συμμετείχαν σε συμπλοκή με πέντε άτομα στο Περιστέρι, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών ατόμων.
•Στις 3-1-2016, 10-1-2016 και 17-1-2016 διέπραξαν ληστείες σε βάρος υπαλλήλου πρακτορείου ΟΠΑΠ στο Ιλιον, διανομέα φαγητού στο Χαϊδάρι και οδηγού ταξί στο Περιστέρι, αντίστοιχα.
•Στις 19-12-2015 μετά τη λήξη αγώνα μπάσκετ στο Περιστέρι, επιτέθηκαν σε ένα άτομο το οποίο τραυμάτισαν και του αφαίρεσαν το κινητό τηλέφωνο.
Οπως διαπιστώθηκε επίσης η εγκληματική ομάδα δραστηριοποιείτο συστηματικά στην καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών. Από τις έρευνες που έγιναν, καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, πέντε δενδρύλλια κάνναβης, δεκαεννέα γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μία ζυγαριά, δύο αεροβόλα όπλα, ένα ομοίωμα πιστολιού, τρία φυσίγγια, μία πτυσσόμενη ράβδος καθώς και κουκούλες.
Σημειώνεται, ότι σε βάρος ορισμένων εκ των κατηγορουμένων, έχουν σχηματιστεί και κατά το παρελθόν ποινικές δικογραφίες για παρόμοια αδικήματα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση στον ανακριτή, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.