Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

#Act4Greece | "Η δύναμη των πολλών στην πράξη"

 
#act4greece | Η δύναμη των πολλών στην πράξη
 
#Act4Greece | Η δύναμη των πολλών στην πράξη
 
Crowdpolicy, αποτελώντας πρωτοπόρο εταιρεία σε θέματα CrowdSourcing & CrowdFunding στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή αγορά, σχεδίασε και υλοποίησε για λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας την πλατφόρμα CrowdFunding Act4Greece (πλατφόρμα συλλογής δωρεών και πόρων).
 
Το Πρόγραμμα Act4Greece πραγματοποιείται από την Εθνική Τράπεζα με τη στρατηγική συνεργασία φορέων και ιδρυμάτων εγνωσμένου κύρους και προσφοράς, όπως το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννης Λάτσης, το Ίδρυμα Μποδοσάκη, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.
 
Η παρουσίαση του προγράμματος έγινε τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου στο Αίθριο του Μεγάρου Μελά, παρουσία της προέδρου Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας κας Λούκα Κατσέλη, του Διευθύνοντος Συμβούλου κου Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, ενώ την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρωθυπουργός κος Αλέξης Τσίπρας.
 
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν οι άξονες και οι επιμέρους δράσεις του Act4Greece, οι οποίες καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα πεδίων, από την πρόνοια, την κοινωνική αλληλεγγύη και την επιχειρηματικότητα, μέχρι τον πολιτισμό, την εκπαίδευση και το περιβάλλον, και οι οποίες υποστηρίζονται μέσω της ιστοσελίδας www.act4Greece.gr, με την αξιοποίηση του σύγχρονου και πολυσυμμετοχικού μοντέλου CrowdFunding (χρηματοδότηση από το πλήθος). Το crowdfunding -ή αλλιώς participative financing «συμμετοχική χρηματοδότηση»– είναι μία νέα μέθοδος για την άντληση πόρων από έναν μεγάλο αριθμό ετερόκλητων ενδιαφερόμενων για ένα θέμα, ζήτημα ή ιδέα.
 
Η πλατφόρμα του προγράμματος www.act4Greece.gr, σχεδιάστηκε κατάλληλα ώστε να υποδέχεται εγχρήματες δωρεές από όλον κόσμο είτε μέσω χρέωσης πιστωτικής κάρτας, είτε μέσω μεταφοράς σε τραπεζικό λογαριασμό (μέσω φυσικού καταστήματος οποιασδήποτε τράπεζας ή μέσω e-banking). Παράλληλα η πλατφόρμα μπορεί να υποδεχθεί αιτήματα προσφοράς από Φορείς & ΜΚΟ σε είδος (υπηρεσίες, εξοπλισμός), επεκτείνοντας τη λογική της πλατφόρμας από CrowdFunding σε αυτό που διεθνώς ονομάζεται CrowdResourcing (συλλογή πόρων με δυνατότητα matchmaking βάσει αναγκών).
 
 
#act4greece | Η δύναμη των πολλών στην πράξη
 
Οι χρήστες της πλατφόρμας μπορούν να εγγραφούν προκειμένου να έχουν διαρκώς πλήρη και αναλυτική εικόνα των προσφορών που έχουν κάνει, να αποθηκεύουν τα αποδεικτικά των δωρεών τους για φορολογικούς ή άλλους σκοπούς, να ενημερώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα για την πορεία επίτευξης στόχων των δράσεων κά.

Ο Γιώργος Καραμανώλης, συνιδρυτής και CTO/CIO της Crowdpolicy, δήλωσε σχετικά “Η πλατφόρμα Act4Greece εντάσσεται στην ευρύτερη κατηγορία εργαλείων και μεθοδολογιών CrowdFunding που αναπτύσσουμε. Είμαστε περήφανοι που η Εθνική Τράπεζα μας επέλεξε ως στρατηγικούς συνεργάτες σε ένα τόσο σύνθετο και καινοτόμο project, γεγονός που πιστοποιεί τη δυναμική και την αξιοπιστία των λύσεών μας”. Ο Μιχάλης Ψαλλίδας, συνιδρυτής και Δ. Σύμβουλος της Crowdpolicy, σημείωσε ότι “Η πρωτοβουλία αυτή της Εθνικής Τράπεζας ανοίγει το δρόμο ανάπτυξης του CrowdFunding τόσο σε επίπεδο δωρεών όσο και σε επίπεδο Επιχειρηματικής Χρηματοδότησης”.

Η Νέλλη Τζάκου Λαμπροπούλου, Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας, δήλωσε σχετικά “Μέσα από το Πρόγραμμα act4Greece, η Εθνική Τράπεζα εγκαινιάζει μια νέα εποχή που συνδυάζει την Κοινωνική Τραπεζική που χρειάζεται η χώρα μας, με την Αναπτυξιακή Τραπεζική που χρειάζεται η Ελληνική οικονομία. Συνειδητή επιλογή μας για την υλοποίηση της πρωτοποριακής αυτής – και για τα διεθνή δεδομένα- πλατφόρμας, ήταν να εμπιστευτούμε μια ελληνική εταιρεία, την Crowdpolicy, που διέθετε την κατάλληλη τεχνογνωσία, εμπειρία και δυναμική. Και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε”.
 
 
#act4greece | Η δύναμη των πολλών στην πράξη
 
Video
Προγράμματος
Act4Greece
 
 
Δείτε περισσότερα
#act4greece | Η δύναμη των πολλών στην πράξη
 
Video
Πλατφόρμας
Act4Greece
 
 
Δείτε περισσότερα
#act4greece | Η δύναμη των πολλών στην πράξη
 
Video
Εκδήλωσης
Act4Greece
 
 
Δείτε περισσότερα
 
 
Σχετικά με την Crowdpolicy
 
Η Crowdpolicy παρέχει από το 2012 προηγμένες λύσεις ψηφιακής καινοτομίας και συμβουλευτικές υπηρεσίες ανασχεδιασμού διαδικασιών, προϊόντων και υπηρεσιών οργανισμών, με βάση την ενεργή συμμετοχή και κινητοποίηση του πλήθους (crowd).
 
Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο
 
 
Ψηφιακές Συμμετοχικές Υπηρεσίες
Πρωτογένους 5, 10554 Αθήνα
hello@crowdpolicy.com
Facebook Twitter Google+ LinkedIn Flickr Youtube