Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Δήλωση του Υπεύθυνου του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου



«Σε εκτίναξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο οδηγεί
η αδιέξοδη οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ»


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ημαθίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, για τη νέα έκρηξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ανάγκη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να δημιουργήσει τεχνητό κλίμα αισιοδοξίας στην οικονομία, την ωθεί να κάνει το μαύρο - άσπρο. Μετά την δημιουργική ασάφεια των ημερών του κ. Βαρουφάκη, η Κυβέρνηση πέρασε πλέον στην εποχή της δημιουργικής λογιστικής.

Αυτό επιχειρεί η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών στην οποία πανηγυρίζει για το ρυθμό μεταβολής των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, αποφεύγοντας όμως την αλήθεια που βρίσκεται στους αριθμούς και στην πραγματικότητα.

Και η αλήθεια είναι ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο ξεπέρασαν για πρώτη φορά τον Ιανουάριο τα 86 δις ευρώ, ενώ η οικονομία μπήκε ξανά σε ύφεση. Κάτι που σε συνδυασμό με τη φοροκαταιγίδα των μέτρων της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, οδηγεί σε νέα έκρηξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο.

Όλα αυτά σε μια οικονομία που κινείται στα όρια ασφυξίας τον τελευταίο χρόνο μετά τη δήθεν διαπραγμάτευση των κ. Τσίπρα - Βαρουφάκη που οδήγησε τη χώρα στα όρια της χρεοκοπίας.

Η εκτίναξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο επιβεβαιώνει ότι η διακυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου είναι εξαιρετικά επιβλαβής για τη χώρα και τους πολίτες».