Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση Μητσοτάκη - Καραμανλή



Περίπου 45 λεπτά διήρκησε η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.
Η θερμή χειραψία και η αγκαλιά στην είσοδο του γραφείου σίγουρα στέλνει ένα μήνυμα προς πολλές κατευθύνσεις. Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά την συνάντηση τους είπε ότι ανέπτυξε στον πρώην πρωθυπουργό το σχέδιο του για την οργανωτική αναδιάταξη της ΝΔ.
Μάλιστα σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης σε δημοσιογράφους βγαίνοντας από το γραφείο του κ. Καραμανλή στη Βουλή η συνάντηση πήγε «θαυμάσια».
Σε ερώτηση εάν «του είπε κάτι για τη στήριξη...» ο κ. Μητσοτάκης αρκέστηκε να απαντήσει: «Τα εν οίκω μη εν δήμω».
Μπορεί ο Κ. Καραμανλής να στήριξε, εμμέσως, αλλά με σαφή τρόπο την υποψηφιότητα Μεϊμαράκη, ωστόσο το μήνυμα της πρώτης συνάντησης είναι ότι η παράταξη είναι ενωμένη και οι δυο άνδρες προφανώς θέλησαν να το δείξουν αυτό και με τη στάση τους.

Αφού συνάντησε τον Κώστα Καραμανλή στο γραφείο του στην Βουλή, πήγε ένα γραφείο πιο πέρα και συνάντησε τον Αντώνη Σαμαρά.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό και φιλικό κλίμα. Τον κ. Μητσοτάκη περίμενε στο γραφείο του κ. Σαμαρά και ο κ. Γιάννης Τραγάκης, ο οποίος παρέδωσε στον νέο πρόεδρο του κόμματος το επίσημο πρωτόκολλο της ΚΕΦΕ με τα τελικά αποτελέσματα.