Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη και Θοδωρής Ζαγοράκης στηρίζουν την Ελληνική υποψηφιότητα για το Νόμπελ Παιδείας 2016 (Global Teacher Prize)



Στις Βρυξέλλες συναντήθηκαν σήμερα οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ και Θοδωρής Ζαγοράκης, ως μέλη αντίστοιχα των Επιτροπών Δικαιωμάτων των Γυναικών - Ισότητας των Φύλων και Πολιτισμού - Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με την Ελληνίδα εκπαιδευτικό Αγγελική Παππά, πρώτη και μοναδική υποψήφια της χώρας μας το 2016 για το σημαντικότερο βραβείο παιδείας παγκοσμίως, το επονομαζόμενο ''Νόμπελ Παιδείας'' (Global Teacher Prize).

Σκοπός της συνάντησης υπήρξε η στήριξη από τους δύο Έλληνες Ευρωβουλευτές των προσπαθειών της Ελληνίδας υποψήφιας, για την παροχή δικαιώματος ισότιμης πρόσβασης στην παιδεία του 21ου αιώνα σε όλους, ανεξαρτήτως φύλου, ειδικών μαθησιακών αναγκών, εθνικότητας και θρησκείας, καθώς και η συμβολή τους στην αναγνώριση του έργου της σε παγκόσμιο επίπεδο.  

Ως πρέσβειρα του Ιδρύματος Varkey, που θεσμοθέτησε και απονέμει το βραβείο ετησίως, η κα Αγγελική Παππά δεσμεύτηκε ενώπιον της Ε. Βόζεμπεργκ και του Θ. Ζαγοράκη για τη διάχυση των καινοτόμων μεθόδων και εργαλείων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω των αντίστοιχων ευρωπαϊκών προγραμμάτων και στρατηγικών, σχετικά με την εξειδικευμένη ολιστική διδακτική των ξένων γλωσσών σε μαθητές με δυσλεξία, ειδικές μαθησιακές διαφορετικότητες και σε προσφυγικούς πληθυσμούς παγκοσμίως.