Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Aνατροπή και "διπλό" του Ηρακλή στην Τρίπολη -

Σπουδαία νίκη-ανατροπή του Ηρακλή στην Τρίπολη και με 10 παίκτεςAνατροπή

Τρίπολη
Τι και αν ο Αστέρας προηγήθηκε με εκτέλεση πέναλτι του Γιάννου, τι και αν ο Ηρακλής έμεινε με 10 παίκτες στα μέσα του β’ ημιχρόνου, οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν όχι μόνο να ισοφαρίσουν, αλλά και να νικήσουν τον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 13ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Αρχικά ο Βέλλιος με εξαιρετική ενέργεια και στη συνέχεια ο Μπουλούτ, έφεραν την ολική ανατροπή στο σκορ και το σπουδαίο «τρίποντο» στον «γηραιό» που είχε και ένα εντυπωσιακό Χουάντερσον στο τέρμα του.
Ο Αστέρας ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο και έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ στο 7΄, όταν από πολύ κοντινή απόσταση ο Σαραμαντάς προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα στον Χουάντερσον με δυνατή κεφαλιά, εκείνη χτύπησε στο αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια κατέληξε στην αγκαλιά του Βραζιλιάνου τερματοφύλακα. Στο επόμενο λεπτό ο Γιάννου μόνος απέναντι στην εστία του Ηρακλή δεν είχε καλή θέση στο άλμα και η κεφαλιά του πέρασε άουτ, στο 13΄ δυνατό σουτ του Μάσα απέκρουσε εντυπωσιακά ο Χουάντερσον, ενώ το ίδιο έκανε και στην προσπάθεια του Φερνάντες στο 37ο λεπτό.
Τελικά οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 44ο λεπτό με πέναλτι του Γιάννου, το οποίο καταλόγισε εν μέσω διαμαρτυριών των παικτών του «Γηραιού» ο διαιτητής Δημητρόπουλος όταν στο γύρισμα του Λανθαρότε η μπάλα βρήκε το χέρι του Ζιάμπαρη. Να σημειωθεί πάντως ότι ο Χουάντερσον απέκρουσε το σουτ του Γιάννου αλλά δεν κατόρθωσε να συγκρατήσει την μπάλα, η οποία πέρασε κάτω από τα χέρια του και κατέληξε στα δίχτυα του.
Το αγωνιστικό μοτίβο διαφοροποιήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς ο Ηρακλής βγήκε στην επίθεση αναζητώντας το γκολ της ισοφάρισης. Αφού το πλησίασε στο 48ο λεπτό, όταν η κεφαλιά του Περόνε σε κόρνερ του Πασά βρήκε το οριζόντιο δοκάρι, το πέτυχε στο 58ο με τον μόνιμο σκόρερ του: ο Βέλλιος κέρδισε την μπάλα από τον απρόσεκτο Ζησόπουλο, μπήκε στην περιοχή, πήρε την κόντρα στη μονομαχία με τον Κουρμπέλη και πλάσαρε τον Μπαντή για το 1-1.
Πριν συμβεί αυτό, πάντως, ο εκπληκτικός Χουάντερσον είχε σταματήσει τους παίκτες του Αστέρα τρεις φορές: στο 51΄ απέκρουσε το σουτ του Μάσα, δευτερόλεπτα αργότερα έβγαλε το πλασέ του Γιάννου και στο 54΄ απέκρουσε και την κεφαλιά του Σανκαρέ. Ο Ηρακλής έφτασε στην ανατροπή στο 66΄, όταν ο Περόνε από αριστερά έβγαλε σέντρα στο δεύτερο δοκάρι με εξωτερικό δεξί φάλτσο και ο Μπουλούτ με κεφαλιά έγραψε το 1-2, για να αποβληθεί δύο λεπτά αργότερα με δεύτερη κίτρινη κάρτα αλλά την ομάδα του να κρατήσει άνετα τη μεγάλη νίκη.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Λούι, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Ντούντου, Μάσα, Κουρμπέλης (81΄ Δημούτσος), Γιάννου, Φερνάντες (63΄ Φούντας), Λανθαρότε (72΄ Δ. Παπαδόπουλος).
ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς (46΄ Καρλίτος), Καρασαλίδης (56΄ Ζαμπάζης), Μπαρτολίνι, Ζιάμπαρης, Πασάς, Ιντζόγλου, Περόνε (80΄ Χαντί), Μπουλούτ, Βέλλιος.
 
Αυτή την ώρα, η Ξάνθη αντιμετωπίζει τον Πλατανιά (17:15) στα Πηγάδια, ενώ στην Κομοτηνή θα παίξει ο Ολυμπιακός κόντρα στον Πανθρακικό (19:30), στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. 
 
Το πρόγραμμα της 13 αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ:

ΣΑΒΒΑΤΟ
Αστέρας Τρίπολης - Ηρακλής 1-2
17:15 Ξάνθη - Πλατανιάς
19:30  Πανθρακικός - Ολυμπιακός

ΚΥΡΙΑΚΗ
15:00  ΠΑΟΚ - Πανιώνιος
17:15  ΠΑΣ Γιάννινα - Λεβαδειακός
17:15  ΑΕΚ - Καλλονή
19:30  Βέροια - Παναθηναϊκός

ΔΕΥΤΕΡΑ
19:30  Παναιτωλικός - Ατρόμητος 
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ