Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

ΣΤΟ ΣΑΡΑΝΤΑΠΗΧΟ Ο ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ 2015 ΤΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

 http://users.otenet.gr/~ispyrop/Kouveli-Sarantapiho.jpg
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και ήρθε η στιγμή να στολίσουμε, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015, το δέντρο μας, στο Σαραντάπηχο Κορινθίας. Σας περιμένουμε, μικρούς και μεγάλους, να περάσουμε μια πανέμορφη μέρα στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Ο στολισμός θα γίνει σε χαρακτηριστικό έλατο με οικολογικά στολίδια, τα οποία εύκολα κατασκευάζουμε μόνοι μας, από φρούτα, ποπ κορν, μακαρόνια, ζυμαράκια, λουλούδια, χαρτί, κ.ά. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε σε πανέμορφο δάσος, μέσα από έλατα και πεύκα.
Η διαδρομή θα ξεκινήσει από το Δέλτα, δίπλα από τα κονάκια των Σαρακατσαναίων, όπου γίνεται η ετήσια γιορτή τους και θα καταλήξει στο χωριό. Εκεί θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφτούμε το άλλοτε ιστορικό ξενοδοχείο ‘Αναγέννησις’. Το Σαραντάπηχο τη δεκαετία του 1930 γνώρισε αναπάντεχη αίγλη και τουριστική ανάπτυξη αφού δημιουργήθηκε μεγάλη ξενοδοχειακή και αεροπορική υποδομή. Αν υπάρξει χρόνος μπορούμε να περάσουμε και από το αεροδρόμιο, δίπλα στο χωριό, το οποίο καταστράφηκε κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Φαγητό, καφέ ή γλυκό για όσους επιθυμούν στην Καρυά.
Βαθμός δυσκολίας: Α     
Ώρες πορείας: 3 – 4 αναλόγως τον καιρό
Αναχώρηση:  8.00 πμ. από τα Περιβολάκια
Κόστος συμμετοχής: 10 € , παιδιά δωρεάν
Εξοπλισμός : Σκούφος, γάντια, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, θερμοεσώρουχα, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό-αδιάβροχο-διαπνέον), γκέτες, μπατόν, κάλτσες δεύτερες, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, ατομικό φαρμακείο, ξηρά τροφή, κολατσιό, νερό.
Πληροφορίες  και δηλώσεις συμμετοχής στους αρχηγούς:
Ανδριανοπούλου Χαρά 6945106314 ,
Συγγούνα Χρύσα 6942998228.
και στο τηλ. του συλλόγου 2741029970 (Τετάρτη και Παρασκευή 20:00-22:00).

eoskorinthou.gr