Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠEYΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΦΟΡΤΣΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΧΘΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΑΙΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝhttp://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20141031/low/newego_LARGE_t_1101_54417029.JPG
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης για την εχθρική και βίαιη αντιμετώπιση των εξωτερικών αξιολογητών του Πανεπιστημίου Αθηνών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Η χθεσινή εχθρική και βίαιη αντιμετώπιση των εξωτερικών αξιολογητών του Πανεπιστημίου Αθηνών αποτελεί μία ακόμη μελανή σελίδα για την εκπαίδευση στην Ελλάδα. Διακεκριμένοι καθηγητές από πανεπιστήμια των ΗΠΑ και της Ευρώπης θεωρήθηκαν ανεπιθύμητοι στους πανεπιστημιακούς χώρους και αντιμετωπίστηκαν με εξευτελιστικό τρόπο από μια μειοψηφία ατόμων, που επέβαλε την άποψή της με αντιδημοκρατικό τρόπο.
Τα πανεπιστήμια της Χώρας έχουν αφεθεί από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο έλεος των θρασύτατων συμπεριφορών κάποιων βίαιων μειοψηφιών. Η προκλητική απάθεια του Υπουργείου Παιδείας ενθαρρύνει δυστυχώς τέτοιες πρακτικές, με αποτέλεσμα η Χώρα μας να διασύρεται διεθνώς.
Οι πρυτανικές αρχές και το Υπουργείο Παιδείας οφείλουν να ασκήσουν αμέσως τις αρμοδιότητές τους για να μπει ένα τέλος σε αυτό το ρεζιλίκι. Η παράλειψη άσκησης αυτών θέτει ζητήματα διοικητικών και πολιτικών ευθυνών, που πρέπει να αναζητηθούν».