Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Η Λαμία αποχωρεί από το πρωτάθλημα

Ανατροπή η Κέρκυρα, αποχώρηση η Λαμία! (vid) Η Λαμία προηγήθηκε με 2-0 στην Κέρκυρα, αλλά οι γηπεδούχοι, μετά από τέσσερα ματς χωρίς «τρίποντο», έφτασαν στην ανατροπή και πανηγύρισαν με 3-2, αφήνοντας τους ηττημένους με παράπονα από την διαιτησία, ενώ την ώρα του αγώνα η διοίκηση της ΠΑΕ ανακοίνωνε την αποχώρηση από το πρωτάθλημα!

Την ώρα που οι ποδοσφαιριστές της Λαμίας έδιναν τον αγώνα τους απέναντι στην Κέρκυρα, η διοίκηση ανακοίνωσε πως αποχωρεί από το πρωτάθλημα της Football League, διαμαρτυρόμενη για τη διαιτησία!

Οι Φθιώτες διαμαρτύρονται για τα δύο πέναλτι που δόθηκαν εις βάρος της ομάδας στο πρώτο ημίχρονο (το δεύτερο ήταν καταφανέστατο), αλλά και την αποβολή του Λεάντρο Πίντο στις αρχές του δευτέρου με δεύτερη κίτρινη (υπερβολική...).
Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Ο μεγαλομέτοχος Πανουργιάς Παπαϊωάννου ανακοινώνει ότι η Π.Α.Ε Λαμία αποχωρεί από το πρωτάθλημα. Κύριοι της Κ.Ε.Δ. να χαίρεστε το πρωτάθλημα και τους διαιτητές σας».
Μετά την ολοκλήρωση του ματς, ακολούθησε και δεύτερη... ειρωνική ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ Λαμία δίνει τα συγχαρητήριά της στην Κέρκυρα, πολύ μεγάλη ομάδα, καθώς και στον διαιτητή Ρούσσο-Μπεκερτζή, τον οποίο πρέπει η ΚΕΔ να τον προωθήσει στο Champions League».
Ο κ. Παπαϊωάννου δήλωσε, μάλιστα, στο dikisports ότι: "Ολα είναι στημένα, δείτε το σημερινό ματς με την Κέρκυρα. Δεν πρόκειται να συνεχίσω να επενδύω στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πως να συγκρατηθούν οι φίλαθλοι όταν βλέπουν τέτοιες διαιτησίες; Αποχωρούμε από το πρωτάθλημα".
Η Λαμία προηγήθηκε με τα γκολ των Πίντο (18') και Νατσιόπουλου (24'). Στο 30' ο Κόντος κέρδισε πέναλτι (ξεγέλασε τον διαιτητή ο οποίος «κιτρίνισε» τον Λεάντρο) και ο Γκόμες σκόραρε για το 1-2. Το 2-2 έγινε στο φινάλε του ημιχρόνου με πέναλτι (ορθότατο αυτή τη φορά) σε χέρι του Κοντέων, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Κόντος.
Στις αρχές της «επανάληψης» ο Λεάντρο αποβλήθηκε (αυστηρή η δεύτερη κίτρινη κάρτα) για μαρκάρισμα στον Σούανη και η Λαμία έμεινε με 10 παίκτες. Σε εκείνο το χρονικό σημείο η ΠΑΕ Λαμία ανακοίνωσε την αποχώρηση από το πρωτάθλημα: «Ο μεγαλομέτοχος Πανουργιάς Παπαϊωάννου ανακοινώνει ότι η Π.Α.Ε Λαμία αποχωρεί από το πρωτάθλημα. Κύριοι της Κ.Ε.Δ. να χαίρεστε το πρωτάθλημα και τους διαιτητές σας».
Ο αγώνας συνεχιζόταν, με την Λαμία να μάχεται με παίκτη λιγότερο και τελικά να δέχεται γκολ στο 72', με τον Φάμπιο, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα μετά την είσοδό του ως αλλαγή, να γίνεται ο ήρωας της Κέρκυρας, η οποία στο ντεμπούτο του Αλέκου Βοσνιάδη πήρε βαθμούς... ανόδου.
 ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλέκος Βοσνιάδης): Κουτζαβασίλης, Γκόμεζ, Ντιόγκο, Βενέτης, Παρασκεϋαίδης, Όμο (46' Κρητικός), Καρντόσο, Ζορμπάς (71' Φάμπιο), Κόντος (80' Γεωργακόπουλος), Σουάνης, Ντουαλά
ΛΑΜΙΑ (Γιώργος Βαζάκας): Ρίζος, Ζουλιώτης, Τσαμούρης, Λεάντρο, Κοντέων, Σιλιγαρδάκης, Καραγιάννης (83' Παπαευθυμίου), Νατσιόπουλος (88' Ν' Γκουέμ), Σερζίνιο, Καραλής (51' Κοτσώνης), Πίντο

Ξεπερνώντας την ήττα από τον Απόλλωνα, ο Ολυμπιακός Βόλου πέτυχε την πιο επιβλητική εφετινή του νίκη, επικρατώντας του ουραγού Πανελευσινιακού με 5-1. Το 1-0 έγινε στο 24' με πέναλτι του Ντεπέτρις (χέρι του Τσίγκρου) και το 2-0 σημειώθηκε στο 37΄ με σουτ του Γουόρντεν. Πριν βγει το ημίχρονο, στο 44΄, οι φιλοξενούμενοι ξαναμπήκαν στο παιχνίδι, για λίγο όπως αποδείχθηκε, με το γκολ του Μπλάνκο.
Όμως, ο Ντεπέτρις, με το δεύτερο του προσωπικό τέρμα, έκανε το 3-1 στο φινάλε του 45λεπτου. Στην «επανάληψη» οι Θεσσαλοί είχαν δοκάρι με τον Λεόν στο 70΄ και έφτασαν στο γκολ στο 72' με εκτέλεση πέναλτι του ίδιου παίκτη σε μία φάση που αποβλήθηκε ο Ανδρίκος. Το τελικό 5-1 έγινε στο 90'+1 με πλασέ του Τσιλιγκίρη.
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σούλης Παπαδόπουλος): Στρατηλάτης, Γκουγκούδης, Αρβανίτης, Ντάσιος (53' Νικολόπουλος), Μπουτζίκος, Φερνάντες (78' Κυζιρίδης), Νάστος, Ντεπέτρις, Λεόν, Γουόρντεν, Διαμαντόπουλος (46' Τσιλιγκίρης)
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Θανάσης Δημόπουλος): Μανιάτης, Γκεμίσης (65' Δημόπουλος), Παληγεώργος, Μποτωνάκης, Ανδρίκος, Κακκαράς, Κορνελάτος (46' Γιαννιτσάνης), Λίτσος, Τσίγκρος, Πλαβούκος (52' Βιγιαφάνε), Μπλάνκο

To πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής
Παρασκευή 27/11
Ολυμπιακός Βόλου - Πανελευσινιακός 5-1 
Κέρκυρα - Λαμία 3-2
Πανσερραϊκός - Ζάκυνθος 18:00 (ΟΤΕ TV)
Σάββατο 28/11
Απόλλων Σμύρνης - Κισσαμικός 15:00
Αναγέννηση Καρδίτσας - Αχαρναϊκός 15:00
Παναχαϊκή - Λάρισα 19:00 (ΟΤΕ TV)
Κυριακή 29/11
Τρίκαλα - Χανιά 15:00
Εργοτέλης - Αγροτικός Αστέρας 15:00
Παναιγιάλειος - Καλλιθέα 15:00
Τα φύλλα αγώνα
Κέρκυρα - Λαμία 3-2

Ολυμπιακός Βόλου - Πανελευσινιακός 5-1