Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Ο Βορίδης μεταξύ Τζιτζικώστα και Σαμαρά

samaras voridis polan laos

Ο Μάκης Βορίδης, υπαρχηγός Τζιτζικώστα, και αρχηγός της Κ.Ο της ΝΔ στην ακραία περίπτωση που κερδίσει τις εσωκομματικές εκλογές ο Περιφερειάρχης Μακεδονίας, παίζει το ρόλο του συνδετικού κρίκου ανάμεσα στον υποψήφιο Τζιτζικώστα και στον Αντώνη Σαμαρά τον οποίο και προτείνει για πρωθυπουργό.

Ήδη, από το βήμα της Βουλής ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί ο ίδιος και η κυβέρνησή του και να φτιαχτεί μία νέα κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά.


Είναι πλέον γνωστό και ο ίδιος (ο Μάκης Βορίδης) δεν το κρύβει ότι επεξεργάζεται το σχέδιο επιστροφής του Σαμαρά στην πρωθυπουργία και για την εξυπηρέτηση του σχεδίου επιλέγει ο Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος ακόμα και αν εκλεγεί δεν θα μπορεί να εκπροσωπεί τη ΝΔ στο Κοινοβούλιο αλλά και πριν το 2019 δεν θα μπορεί να ορκιστεί πρωθυπουργός στην περίπτωση που προκηρυχθούν εκλογές και η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα.
Το παραπάνω σκηνικό ευνοεί την επιστροφή Σαμαρά την οποία επιθυμεί διακαώς ο ίδιος αλλά και τα δικά του στελέχη στη ΝΔ τα οποία σήμερα πλαισιώνουν τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Τα στελέχη αυτά, βέβαια, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Βρίσκονται στη ΝΔ τα τελευταία χρόνια προερχόμενα από άλλα κόμματα. Τα περισσότερα από την ΠΟΛ.ΑΝ του Αντώνη Σαμαρά και ο Μάκης Βορίδης από το ΛΑΟΣ από το οποίο αυτομόλησε για να γίνει υπουργός και μετέπειτα υπαρχηγός του Σαμαρά.

Ο Μάκης Βορίδης, όμως, που είναι ο εμπειρότερος όλων καθώς έχει μακρά πολιτική πορεία στην Εθνική Παράταξη πριν μετακομίσει στο ΛΑΟΣ και μετά στη ΝΔ γνωρίζει την εύθραυστη πολιτική κατάσταση. Και γι αυτό επέλεξε να στηρίξει τον πολιτικά άπειρο Απόστολο Τζττζικώστα ώστε να κάνει ο ίδιος το κουμάντο στη ΝΔ σε αγαστή συνεργασία με τον Αντώνη Σαμαρά που πλέον διεκδικεί για τον εαυτό του μόνο το ρόλο του πρωθυπουργού σε οικουμενική κυβέρνηση.

Είναι πια οφθαλμοφανές ότι με αρχηγό της ΝΔ Απόστολο Τζιτζικώστα θα επιδιωχθεί έως θα απαιτηθεί από τα στελέχη που τον στηρίζουν η συμμετοχή της ΝΔ σε οικουμενική κυβέρνηση ώστε να γίνει ο Αντώνης Σαμαράς πρωθυπουργός.

Και ο πρώτος που θα το ζητήσει θα είναι ο Μάκης Βορίδης.

Μήπως τελικά αυτό είναι το ζητούμενο και ο Απόστολος Τζιζτικώστας απλώς το εξυπηρετεί και τους εξυπηρετεί;;;

Γιατί με Βαγγέλη Μειμαράκη στην αρχηγία της ΝΔ και συμμετοχή της ΝΔ σε κυβέρνηση είναι δύσκολη και η πρόταση για πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά αδύνατη.

Απλώς, τώρα καθώς ξετυλίγεται το κουβάρι αποκαλύπτονται οι πραγματικές προθέσεις των ανθρώπων περί τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ιωάννης Καλαμίδης
www.tokentro.com