Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Οι αρνητές της γενοκτονίας και όσοι κατηγορούν την Ευρώπη και όχι την Τουρκία, είναι συνένοχοι στο δράμα των προσφύγων

Γράφει ο
Σάββας Καλεντερίδης
 
Ο υπουργός Παιδείας της Ελλάδας, παγκόσμια πρωτοτυπία γιατί εκτός από αγράμματος είναι και αναιδής αλλά και άνανδρος, αφού πρώτα προσέβαλε με άρθρο του στην «Αυγή» τους βουλευτές που απείλησαν τον Αύγουστο του 2014 με ανατροπή και πτώση την κυβέρνηση Σαμαρά, απαιτώντας να συμπεριληφθεί η γενοκτονία που έκαναν οι Τούρκοι σε Έλληνες και Αρμενίους στο υπό ψήφιση αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, αφού έκανε δίκη προθέσεων, προσάπτοντάς τους μάλιστα σκοπούς που ήταν εκτός πραγματικότητας, πριν λίγες μέρες, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Γ. Αντωνιάδη στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και πάλι δεν απάντησε επί της ουσίας. Μάλιστα, χωρίς να αναφερθεί στο επίμαχο άρθρο και χωρίς να απαντήσει αν αρνείται την τέλεση της γενοκτονίας, για να θολώσει τα νερά, επικαλέστηκε απόψεις που εξέφρασε πριν από επτά χρόνια ο ίδιος, που δεν έχει πανεπιστημιακό πτυχίο, σε συνομιλία που είχε με διεθνολόγους και ιστορικούς!!! 


Μάλιστα, αντί να κάνει αυτοκριτική ή να μιλήσει αντρίκια και καθαρά, εκφράζοντας με θάρρος τις απόψεις του, όποιες κι αν είναι αυτές, δεν απέφυγε να κατηγορήσει και πάλι τους άλλους, κάποιους που «βρήκαν ευκαιρία να φτιάξουν έναν καβγά», λέγοντας ότι ο θόρυβος που ξέσπασε για το θέμα δεν οφείλεται στις απόψεις που εξέφρασε, αλλά σε εσωκομματικούς λόγους και στην κούρσα για τη διαδοχή στη ΝΔ.

Και πάλι υποκρισίακυνισμόςαναίδεια και ανανδρία, όπως στο περσινό άρθρο της Αυγής, αντί να μιλήσει καθαρά και να αναλάβει τις ευθύνες του.

Να πάμε τώρα στο θέμα των προσφύγων και στη συνενοχή των αρνητών της γενοκτονίας σ’ αυτό το συνεχιζόμενο έγκλημα.

Πήγες του κουρδικού απελευθερωτικού κινήματος από τις Βρυξέλλες, μας διαβεβαιώνουν, και μας απέστειλαν σχετικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία το δίδυμο Ερντογάν-Νταβούτογλου και το τουρκικό κράτος είναι ο βασικός διοργανωτής της διακίνησης και της κατεύθυνσης των προσφύγων της Συρίας στα ελληνικά νησιά και στην Ευρώπη. Πέραν των άλλων μακροπρόθεσμων στόχων, που είναι η δημιουργία πολυάριθμων μουσουλμανικών κοινοτήτων στην Ελλάδα και τις χώρες της Ευρώπης, το δίδυμο του ισλαμοφασισμού και το τουρκικό κράτος-γενοκτόνος έχουν και έναν άλλο, στρατηγικό στόχο, που εξυπηρετεί η Άγκυρα, διώχνοντας στην ουσία τους πρόσφυγες από τα σπίτια τους και προωθώντας τους προς την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Ο στρατηγικός στόχος της είναι να αδειάσει από ανθρώπους το Δυτικό Κουρδιστάν (Ροζάβα), όπως ονομάζεται η περιοχή της Β. Συρίας που κατοικείται κυρίως από Κούρδους, για να μην είναι σε θέση να το υπερασπιστεί το Κόμμα Δημοκρατικής Ενότητας (PYD) και ο Στρατός Λαϊκής Άμυνας (YPG), αφού μήνα με το μήνα φεύγουν από την περιοχή δεκάδες χιλιάδες Κούρδοι, παρασυρμένοι από τους διακινητές και τους δουλεμπόρους που καθοδηγούνται από το τουρκικό κράτος. Για το λόγο αυτό οι αρχές του υπό δημιουργία κουρδικού κράτους, λόγω λειψανδρίας, έχουν ήδη βγάλει νόμους για υποχρεωτική στράτευση και κάνουν ό,τι είναι δυνατόν να αποτρέψουν τη φυγή των κατοίκων από την περιοχή, που θέλει η Τουρκία να την καταστήσει δικό της προτεκτοράτο, την επόμενη μέρα στη Συρία.

Μάλιστα, καταγγέλλουν ότι σκόπιμα οι τουρκικές αρχές παρακίνησαν ή πιο σωστά έδιωξαν προς την Ευρώπη τους περισσότερους από τις 200 χιλιάδες Κούρδους της μαρτυρικής περιοχής Κομπάνι, που είχαν καταφύγει στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν, υπό το φόβο του Ι.Κ., το οποίο είχε καταλάβει την ως άνω επαρχία τη υποδείξει του ίδιου του Ερντογάν, ως αντιπαροχή στη στήριξη που παρείχε στους τζιχαντιστές το τουρκικό κράτος. Να σημειώσουμε ότι και η οικογένεια του Αλάν Κούρντι, που βρέθηκε νεκρός στις ακτές της Αλικαρνασσού, ήταν πρόσφυγες από το Κομπάνι που ζούσαν επί δύο χρόνια στην Τουρκία, απ’ όπου τους ξεσήκωσαν οι σύγχρονοι γενοκτόνοι, για να φύγουν από την περιοχή και να μην υπάρχουν Κούρδοι να την υπερασπιστούν αύριο, που θα συμφωνηθεί μια λύση για τη Συρία.

Επίσης, καταγγέλλουν ότι ακόμα και από το καντόνι του Αφρίν, αυτό που βρίσκεται κοντά στα παράλια της Μεσογείου και τις ακτές της Αλεξανδρέττας, όπου δεν υπάρχει πόλεμος και άρα δεν υπάρχουν λόγοι εξόδου, εξαπατώνται Κούρδοι της περιοχής, στους οποίους κυκλώματα του τουρκικού κράτους τάζουν ευρωπαϊκά διαβατήρια, και εγκαταλείπουν την περιοχή, για να βρεθούν στα ελληνικά νησιά και εκείθεν στην Ευρώπη.

Έχουμε να γράψουμε πολλά, όμως τα παραπάνω παραδείγματα είναι αρκετά. Απλά να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με τον επίσημο ορισμό της γενοκτονίας, και η «δια της βίας μεταφορά των παιδιών της ομάδας σε μια άλλη ομάδα» συνιστά γενοκτονία.

Και αυτό γίνεται συστηματικά από πλευράς του τουρκικού κράτους, το οποίο συνεχίζει να εφαρμόζει πολιτικές γενοκτονίας για να υλοποιήσει τα σχέδια της επιβολής ενός εθνοφυλετικού και ισλαμιστικού φασισμού, κι αυτό συνεχίζεται και γιατί υπάρχουν εκείνοι που κατηγορούν την Ευρώπη και όχι την Τουρκία για το δράμα των προσφύγων και οι απανταχού… Φίληδες που τις νομιμοποιούν με τις ανιστόρητες νεοκεμαλικές τους απόψεις, αντί να συστρατευθούν όλοι στο πιο προοδευτικό κίνημα της ανθρωπότητας, που είναι ο αγώνας για την αναγνώριση και την καταδίκη της γενοκτονίας και της κάθε γενοκτονίας.