Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Η Ελλάδα Βέλου κατάφερε να νικήσει στο τέλος τον καλύτερό της Αστέρα Δερβενίου

 Weomfgg7
Mε ένα τέρμα του Χρήστου Αντωνόπουλο στο 86'  η Ελλάδα Βέλου , κατάφερε να νικήσει με 1 - 0  τον  καλύτερός της  Αστέρα Δερβενίου , όταν ο σκόρερ, τροφοδοτούμενος από τον τερματοφύλακά του Κουρούμαλη, κέρδισε κατά κράτος τον Κουλάκη με υπέροχο πλασέ πέρασε την μπάλα πάνω από τον εξερχόμενο Στεφάνι, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

5fiwhshu
L1vhabk4Πρίν ο Κουρούμαλης είχε "σβήσει” μια ευκαιρία του Πεθαίνου. Αντί λοιπόν να πετύχει τέρμα το Αστέρας, το δέχτηκε στην αντεπίθεση και έτσι πίκρανε τους φίλους του, μιας και στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήλεγχε το ρυθμό του και με την πάροδο του χρόνου φαινόταν ότι θα πετύχαινε το τέρμα που του έλειπε. Η Ελλάς έπαιξε και αυτή εξαιρετικά και ευτύχησε να σκοράρει, σ’ έναν αγώνα που άρεσε στους φιλάθλους που το παρακολούθησαν δεδομένου ότι και οι δύο ομάδες απέδωσαν καλό ποδόσφαιρο και έπαιξαν ανοικτά.

Ranhzsh1Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να περιορίσουν τα ατού η μια της άλλης και έτσι οι φάσεις στις δύο εστίες ήταν λιγοστές. Η Ελλάς διατηρούσε μια ελαφριά υπεροχή, χωρίς όμως να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις και ο Αστέρας έφευγε μπροστά με τους γρήγορους Χάντη και Πρίφτη, αλλά ο Χαφούς δεν ακολουθούσε, μιας και έπαιζε με φανερό πρόβλημα σχεδόν από την αρχή του αγώνα. Και οι δύο τερματοφύλακες όταν χρειάστηκε δήλωσαν “παρών” και με τις επεμβάσεις τους και η καλύτερη ευκαιρία καταγράφεται για τον Αστέρα σε μια παράλληλη πάσα του Χάντη σε κενό τέρμα, η οποία πέρασε ανεκμετάλλευτη.
Ixaq5ltx
Vpiu5uykΣτο β' μέρος ο Αστέρας ήταν καλύτερος, διατηρούσε με ευκολία την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπορούσε να μετουσιώσει την υπεροχή του σε κλασσικές ευκαιρίες, γιατί είτε ο Κουρούμαλης τελείωνε τις φάσεις είτε γιατί του έλειπε η τελική πάσα και το τελικό σουτ. Η προσθήκη του Πεθαίνου, αντί του Χαφούς, μάλλον τον ωφέλησε στην επιθετική δραστηριότητα, αλλά δεν του προσέδωσε δύναμη στην περιοχή της Ελλάδας. Η Ελλάδα είχε περιοριστεί πίσω, αλλά είχε την καλύτερη ευκαιρία του αγώνα 67’ σε ένα μακρινό σουτ του Μαρτίνου, που ανάγκασε τον Στεφάνι σε εντυπωσιακή, όσο και δύσκολη, απόκρουση στο αριστερό Γ της εστίας του. Ο Στεφάνι “καθάρισε” και δύο άλλες φάσεις από κόρνερ, όπως και ο Κουρούμαλης σε αντίστοιχες φάσεις στην περιοχή του σε αναταραχές που δημιούργησαν στημένες μπάλες του Αστέρα.
Pqpzvsb4Η τροποποίηση του σχήματος της ενδεκάδας του Αστέρα, με την αλλαγή του Λιθοξόου από τον Κουλάκη, μάλλον του “έκοψε τον αέρα” που είχε στην κατοχή της μπάλας, παρά τις προωθήσεις του Μετεβελή από τα αριστερά που έπαιξε πλέον στη γνώριμη σε αυτόν θέση. Και ενώ φαινόταν ότι το τέρμα που επιζητούσε ο Αστέρας ήταν θέμα χρόνου και μόνο, η κακή τοποθέτηση της άμυνάς του στην αντεπίθεση της Ελλάδας στο 86’ του στέρησε τουλάχιστον το βαθμό της ισοπαλίας. 
InfniodnΣυμπερασματικά ο Αστέρας άφησε τους τρεις βαθμούς στο Βέλο ένεκα της δικής του αδυναμίας στην επίτευξη τέρματος και στην κακή συγκυρία δύο παικτών του σε μια φάση. Η Ελλάς πανηγύρισε μια νίκη για την οποία μόχθησε πολύ και έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας μάλλον δεν τη δικαιούταν.
C2pbtolrΟ διαιτητής κ. Μιχ. Καρσιώτης σφύριζε λιγότερο από το συνηθισμένο στις μονομαχίες των παικτών και αυτό προκαλούσε δυσανασχέτηση σε αγωνιζόμενους και φιλάθλους.
Ο βοηθός του κ. Καλαράς ξεκίνησε με κάποιες λανθασμένες υποδείξεις, ενώ ο έτερος κ. Βλαχοπάνος πέρασε απαρατήρητος.
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ: Κουρούμαλης, Πολυδωρόπουλος, Κόρρο, Αλ/ Σούλι, Σαββίδης, Ρούπας, Γιακούπι (80' Δελής), Μαρτίνος, Κουτσουμπέλης (67’ Αναστασιάδης), Αράπι (88’ Κωνσταντίνου), Χρ. Αντωνόπουλος.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Στεφάνι, Κουτρούλης, Λιθοξόου (61’ Κουλάκης), Κακογιάννης (83’ Βυζάς), Μπαλής, Μετεβελής, Βασιλάρης, Αλούσι, Πρίφτης, Χαφούζ (λ.τρ. 46’ Πεθαίνος), Χάντης.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: http://asterasderveniou.gr