Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Πρόταση μομφής σε αναστολή εκτέλεσης ...για τα χειρότερα

meimarakis-vouli-omilia
Ο Πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στις τελευταίες δημόσιες παρεμβάσεις του, για τις προκλητικές δηλώσεις Φίλη κατά της γενοκτονίας των Ποντίων, τοποθέτησε το ζήτημα και σε μία άλλη σκοπιά που σχετίζεται με τα εθνικά θέματα. Έκανε λόγο για δηλώσεις που προετοιμάζουν ένα «καλό» κλίμα λόγω της επικείμενης επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία. Συνεργάτες του Ευάγγελου Μεϊμαράκη αναφέρουν πως ο Πρόεδρος της ΝΔ, φοβάται ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την περίπτωση του Νίκου Φίλη ως προπομπό για την εξοικείωση της κοινής γνώμης αλλά και της διεθνούς κοινότητας, με άλλες «αριστερές» θέσεις πέριξ των εθνικών θεμάτων.
Θέσεις σίγουρα διαφορετικές από αυτές που χαρακτηρίζουν το πάγιο εθνικό δόγμα εξωτερικής πολιτικής.
Άλλωστε είναι σαφής η διατυπωμένη άρνηση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, για κοινές περιπολίες στο Αιγαίο με την Τουρκία, κατά το συνέδριο του ΕΛΚ στη Μαδρίτη, τόσο στην Άνγκελα Μέρκελ όσο και στον Νικολά Σαρκοζί, ο τελευταίος δε έγινε και ένθερμος υποστηρικτής των Ελληνικών θέσεων, μετά την παρέμβαση του Προέδρου της ΝΔ.

Η άποψη του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, είναι πως η κυβέρνηση της αριστεράς, λόγω των ιδεοληψιών της και λόγω της ρητορείας της για να καταλάβει την εξουσία, έχει αφήσει πολύ χαλαρές τις εθνικές γραμμές. Έχει δώσει το δικαίωμα, ειδικά την ώρα της οικονομικής κρίσης, σε ξένες δυνάμεις, να ονειρεύονται μία Ελλάδα ως μακροχρόνιο σταθμό εξυπηρέτησης προσφύγων ή στη χειρότερη μία Ελλάδα έτοιμη για μεγάλους επικίνδυνους συμβιβασμούς, στο Αιγαίο, στο Σκοπιανό, στο Κυπριακό.

Η πρόταση μομφής στην οποία αναφέρθηκε, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης για την περίπτωση Φίλη, κρατήθηκε προσωρινά. Εξετάστηκε πως ίσως πρέπει να αξιοποιηθεί για τα χειρότερα, γιατί σύμφωνα με συνομιλητές του Προέδρου της ΝΔ, οι εξελίξεις είναι μπροστά και οι πάγιες θέσεις της χώρας για τα εθνικά θέματα απειλούνται από τα (πλέον) επίσημα κυβερνητικά χείλη.
Τάνια Πέλερη
www.tokentro.com