Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κας Σ ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ - ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ



Η Γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας κα Σοφία Βούλτεψη, σχετικά με τη στάση της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου για τη Γενοκτονία των Ποντίων, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Οι απόψεις του κ. Φίλη είναι απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ. Η εξαφάνιση των εθνικών θεμάτων είναι το κρυφό «παράλληλο πρόγραμμά» τους. Τσίπρας και Καμμένος οι συγγραφείς των «λευκών σελίδων» της Ιστορίας μας.


«Αποκαθιστούμε στη θεωρία και την πράξη τις έννοιες «εθνικό» και «πατριωτικό», συνδέοντάς τες με το γνήσια λαϊκό». (Πολιτική Απόφαση του Ιδρυτικού Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, 22 Ιουλίου 2013)

Η «επιστημονική» άποψη του υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη περί Ποντιακής Γενοκτονίας δεν έχει καταδικαστεί απόλυτα και απερίφραστα από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ:
Ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας εξακολουθεί να τον διατηρεί στην κυβέρνηση και από το Μέγαρο Μαξίμου απλώς περιορίστηκαν σε κάποιες «διαρροές».
Η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Γεροβασίλη απέδωσε τις αντιδράσεις κομμάτων και ποντιακών σωματείων στην… εσωκομματική διαδικασία στη Νέα Δημοκρατία!
Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Βούτσης στην ανακοίνωση καταδίκης της δολοφονικής επίθεσης κατά του κ. Κουμουτσάκου μίλησε για «ερίζοντα επιστημονικά και πολιτικά ζητήματα».
Ο ίδιος ο κ. Φίλης, μιλώντας χθες στη Βουλή, είπε ότι σέβεται την απόφαση της Βουλής ως υπουργός, «ανεξάρτητα από τις επιστημονικές μου απόψεις». Συνέχισε δηλαδή να δίνει επιχειρήματα στην Τουρκία, στέλνοντας το μήνυμα ότι επί του θέματος δεν υπάρχει εθνική ενιαία άποψη και πως στην Ελλάδα υπάρχουν και διαφορετικές «επιστημονικές» απόψεις, οι οποίες εκφράζονται και δια υπουργικών χειλέων.
Ο κ. Φίλης και οι υποστηρικτές του αποκρύπτουν ότι το άρθρο στην «Αυγή» υπό τον τίτλο «Παλαιοκομματισμός και “Γενοκτονία”» (η λέξη Γενοκτονία σε εισαγωγικά από τον ίδιο τον αρθρογράφο), δεν δημοσιεύθηκε πριν από πολλά χρόνια, όπως υποστηρίχθηκε, αλλά στις 20 Αυγούστου 2014.
Πολλοί υπουργοί και βουλευτές έσπευσαν να υπερασπιστούν τον κ. Φίλη και με δηλώσεις περί «εθνικισμού» και «πατριδοκαπηλίας» απέδωσαν  το όλο θέμα σε «ακροδεξιά αντανακλαστικά», χαρίζοντας με αυτόν τον τρόπο το κορυφαίο αυτό ζήτημα στα φασιστοειδή.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και το Τμήμα Δικαιωμάτων του, λαλίστατοι σε κάθε άλλη περίπτωση – άλλωστε έχουν υποστηρίξει και την άλλη «επιστημονική άποψη» περί ύπαρξης «μακεδονικής μειονότητας» και «μακεδονικής γλώσσας» - δεν έχουν τοποθετηθεί.
Ο κ. Καμμένος υποκριτικά τώρα κόπτεται για την Μακεδονία και τον ποντιακό ελληνισμό και ανακοινώνει εκδηλώσεις σε όλα τα στρατόπεδα, ενώ δεν είπε λέξη όταν η Ποντιακή Γενοκτονία αφαιρέθηκε το περασμένο καλοκαίρι από την εξεταστέα ύλη της Γ΄ Λυκείου.
Επειδή η Τουρκία δεν έχει πρόβλημα να παραδεχθεί ότι έγιναν αγριότητες, στο πλαίσιο όμως του συμψηφισμού και όχι στη βάση της Γενοκτονίας, μία και μόνη εξήγηση υπάρχει: Οι απόψεις του κ. Φίλη είναι και απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν ήταν υπουργός Παιδείας ο κ. Φίλης όταν το περασμένο καλοκαίρι αφαιρέθηκε από την εξεταστέα ύλη της Γ΄ Λυκείου το κεφάλαιο για τον «Παρευξείνιο Ελληνισμό κατά το 19ο και 20ο αιώνα» (9 σελίδες) και αντικαταστάθηκε από ενότητες του Κεφαλαίου «Από την Αγροτική Οικονομία στην Αστικοποίηση» (31 σελίδες)! Αυτό ήταν απόφαση του προκατόχου του κ. Φίλη – και επομένως απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου.
Με την ανοχή των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου γράφονται οι λευκές σελίδες στην Ιστορία μας. Γι’ αυτό και συνέβη αυτή η «χειρουργική επέμβαση», η στρεφόμενη κατά των απανταχού Ποντίων και του συνόλου του Ελληνισμού.
Ο κ. Τσίπρας δεν αποπέμπει τον υπουργό του διότι ο ΣΥΡΙΖΑ, υπέρμαχος του «διεθνισμού», θεωρεί «εθνικιστικό» και «πατριδοκάπηλο» οτιδήποτε άπτεται των εθνικών μας θεμάτων.
Αυτά πρέπει να αναλογιστούν και οι Πόντιοι και κάθε Έλληνας που ενδιαφέρεται για τα ζητήματα που το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ δεν διστάζει να αποκαλεί «λεγόμενα εθνικά θέματα».

Οι αποδείξεις είναι εδώ:
-22 Ιουλίου 2013, Πολιτική Απόφαση του Ιδρυτικού Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ: «Αποκαθιστούμε στη θεωρία και την πράξη τις έννοιες «εθνικό» και «πατριωτικό», συνδέοντάς τες με το γνήσια λαϊκό. Ο εθνικισμός και η πατριδοκαπηλία βρίσκονται σε διαρκή αντιπαράθεση με τον δημοκρατικό-διεθνιστικό πατριωτισμό των λαϊκών τάξεων και της Αριστεράς. Θα προχωρήσουμε, με γνώμονα τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών, στην επίλυση των ανοιχτών θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, άμυνας και ασφάλειας της χώρας και των κατοίκων της».

-24 Απριλίου 2013, parapolitika.gr, Χρήστος Καραγιαννίδης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: «Να αφήσουμε κατά μέρους τα εθνικά φαντασιακά, τους εθνικούς μας εχθρούς, γιατί σε αυτόν τον κόσμο δεν υπάρχουν σύνορα. Δεν υπάρχουν εθνικά σύνορα. Υπάρχουν ταξικά σύνορα».
-14 Μαρτίου 2014, Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ: «Για τα λεγόμενα εθνικά θέματα, κάθε αντίθετη άποψη στηλιτεύεται και απαγορεύεται στην πράξη ακόμα και η αναφορά σε εθνικές μειονότητες που ζουν στη χώρα μας, ενώ την ίδια στιγμή τμήματα του πληθυσμού που ανήκουν σε μειονότητες αποκλείονται από βασικά κοινωνικά δικαιώματα (στέγαση, εκπαίδευση, υγεία κ.α)».
-3 Σεπτεμβρίου 2014. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε το άρθρο του αντιρατσιστικού νόμου που ποινικοποιεί την άρνηση των αναγνωρισμένων από το ελληνικό κοινοβούλιο γενοκτονιών. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασιλική Κατριβάνου, επιχειρηματολογώντας κατά του άρθρου, δήλωσε: «Γνωρίζουμε ότι αναφέρεστε και στα εγκλήματα κατά των Ποντίων και των Αρμενίων και θέλουμε να πούμε ότι σεβόμαστε αυτά τα θύματα και τα τιμάμε και τιμάμε τη μνήμη και τον πόνο που υπάρχει γύρω από αυτό το θέμα. Όμως, λέμε ότι αυτό δεν μπορεί να είναι αντικείμενο ούτε καπηλείας ούτε εθνικής πλειοδοσίας. Είναι θέμα επιστημόνων το να καθορίσουν αν είναι θέμα γενοκτονίας ή θέμα εθνοκάθαρσης». (Επομένως, τι διαφορετικό είπε ο κ. Φίλης;)
Στην ίδια συνεδρίαση, η κ. Όλγα Γεροβασίλη, κυβερνητική εκπρόσωπος σήμερα, είπε: «Η προτεινόμενη από διάφορους -και εθνικιστικούς κύκλους, δυστυχώς και πολλούς Βουλευτές- συμπερίληψη των εγκλημάτων της γενοκτονίας εναντίον Ποντίων, Αρμενίων κ.λπ. δεν θεραπεύει, αλλά εντείνει το πρόβλημα».
-Νωρίτερα, στις 20 Αυγούστου του 2014, είχε ο κ. Φίλης δημοσιεύσει το επίμαχο άρθρο του στην «Αυγή» (υπό τον τίτλο «Παλαιοκομματισμός και “Γενοκτονία”», ακριβώς επιχειρηματολογώντας επί του ίδιου θέματος και απαντώντας στο αίτημα 38 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας). Εκεί είχε υποστηρίξει ότι «τα περί Γενοκτονίας ήταν μια απόφαση εσωτερικής πολιτικής σκοπιμότητας και όχι διεθνούς σημασίας» και ότι «η αιματηρή εκδίωξη των χριστιανικών πληθυσμών από τον Πόντο, τη Μικρά Ασία και την Ανατολική Θράκη είναι τυπικό παράδειγμα εθνοκάθαρσης, με βάση την οποία διαλύθηκε η πολυεθνική Οθωμανική Αυτοκρατορία σε συμπαγή εθνικά κράτη, συμπεριλαμβανομένου και του τουρκικού».
-12 Ιανουαρίου 2015, συνάντηση Αλέξη Τσίπρα με εκπροσώπους από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων, το Σωματείο Παναγία Σουμελά, το Σωματείο Νεολαίας Ποντίων Παλιννοστούντων, την Παμποντιακή Ομοσπονδία Νοτίου Ελλάδας και Νήσων, την Πανελλήνια Ένωση Ποντίων Επιστημόνων και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Βορειοηπειρωτών: Δεσμεύτηκε να αποκαταστήσει τις συντάξεις τους, εξηγώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εντάξει την δέσμευση αυτή στον πρώτο πυλώνα του «προγράμματος της Θεσσαλονίκης» για την αποκατάσταση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Φυσικά, επρόκειτο για άλλη μια δέσμευση που δεν επρόκειτο να τηρήσει, ενώ, όπως αποδεικνύεται, είχε και άλλο, κρυφό πρόγραμμα: Να καταργήσει και την Γενοκτονία των Ποντίων!