Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

O ΛΑΜΠΡΟ ΜΠΟΥΚΛΗΣ ΟΜΙΛΙΤΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΒΡΕΤΑΝΝΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ - ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εμφάνιση 20151012_181109.jpg
Σε εναρκτήρια εκδήλωση του ετήσιου συνέδριο των ΑΒΤΑ (Association of British Travel Agents) που φέτος γίνεται στην Ελλάδα μίλησε, εχθές Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, ο Λάμπρος Μπούκλης με θέμα, την Τουριστική ανάπτυξη και την Κυκλική Οικονομία σε επίπεδο Περιφέρειας.

Περισσότεροι από 500 τουριστικοί πράκτορες της Μεγάλης Βρετανίας, βρίσκονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και δη στην Μεσσηνιακή Πύλο, όπου πέρα από το τριήμερο ετήσιο συνέδριο τους, που ολοκληρώνεται αύριο Τετάρτη,  έχουν την δυνατότητα να ακούσουν προτάσεις για ανάπτυξη των τουριστικών εργασιών και να επισκεφθούν διάφορα μέρη της Πελοποννήσου.

Εμφάνιση 20151012_164901.jpgΣε ένα κοινό που περιλάμβανε: εκπροσώπους τουριστικών φορέων και τουριστικών επιχειρήσεων της Πελοποννήσου, Μέλη και το Δ.Σ. του ABTA, αιρετούς της Περιφέρειας, Βρετανούς και Έλληνες δημοσιογράφους, ο Λάμπρος Μπούκλης έκανε αναλυτική αναφορά στην έννοια, δομή και σημασία της Κυκλικής Οικονομίας, παρουσιάζοντας συγκεκριμένα παραδείγματα και επιχειρηματικά μοντέλα από το εξωτερικό.

Επιπρόσθετα, ανασκόπησε δράσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου εμπεριέχονται στοιχεία κυκλικής και τοπικής οικονομίας (αδειοδότηση Α.Π.Ε., αγροδιατροφική σύμπραξη, κτηνοτροφικά πάρκα, κλπ) και κατέθεσε προτάσεις για επέκταση της κυκλικής οικονομίας, σύμφωνα με τις επιταγές της Ε.Ε., βάση οργανωμένου σχεδίου στον τουρισμό αλλά και σε λοιπούς τομείς της τοπικής οικονομίας, μέσα από συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων κλαδικών και επαγγελματικών φορέων.

Γενικό συμπέρασμα και παραδοχή της ομιλίας ήταν το γεγονός ότι, εντός του 2015, η ΕΕ με νέα νομοθεσία θέτει ως αναπτυξιακό μονόδρομο την κυκλική οικονομία και πρέπει άμεσα και γρήγορα η Ελληνική πολιτεία, η τοπική αυτοδιοίκηση και κυρίως η καινοτόμα επιχειρηματικότητα της χώρας να αναλάβουν δράσεις με στόχο την ορθή υλοποίηση ενός στρατηγικού πλάνου, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και ευκρινείς στόχους για αύξηση του τοπικού ΑΕΠ και μείωση της ανεργίας.

Η κυκλική οικονομία δημιουργεί τοπικές θέσεις εργασίας και παράγει πλούτο για τις τοπικές κοινωνίες, που αποτελεί και το ζητούμενο της κοινωνίας μας.