Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Το Ζευγολατιό νίκησε 0 - 1 τούς "μπέμπιδες" του Αστέρα Δερβενίου

 Wtqchzvm
Στο ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής, που διεξήχθη στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ", ο  Αστέρας Δερβενίου γνώρισε την ήττα με 1 – 0 από τον περυσινό νταμπλούχο ΑΟ Ζευγολατιού.
Vgfldv7mΟ αγώνας, τον οποίο παρακολούθησαν 300 περίπου φίλαθλοι, παρά την βροχή που έπεφτε κατά διαστήματα,στο  Δερβένι και εκατοντάδες φίλαθλοι σε όλη την Υδρόγειο από τη ζωντανή διαδυκτιακή ραδιοφωνική μετάδοση απο τους ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ και όχι μόνο, είχε εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον μέχρι τη λήξη του, λόγω του εύθραυστου αποτελέσματος και λόγω του γεγονότος ότι ο Αστέρας ευρισκόμενος πίσω στο σκορ είχε εξαπολύσει γενική επίθεση για την ισοφάριση.

C69euxueΟ ΑΟ Ζευγολατιού, διαθέτοντας αντικειμενικά μια από τις καλύτερες από πλευράς στελέχωσης ομάδα του πρωταθλήματος, παρά την υπεροχή του στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, πράγμα που όπως φάνηκε ήταν επιλογή του προπονητή του Αστέρα κ. Κουρούπη, κατόρθωσε στο τέλος να αποδράσει από το Δερβένι με τους τρεις βαθμούς, γλυτώνοντας τουλάχιστον τέσσερις φορές την παραβίαση του τέρματός του, όταν ο Αστέρας έπαιξε με το γνώριμο στους φίλους του στυλ του παιχνιδιού του.
Hf6vlvstΟ αγώνας ξεκίνησε με τον ΑΟΖ να κερδίζει δύο συνεχόμενα κόρνερ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ο Αστέρας έδωσε χώρο στον αντίπαλό του, αγωνιζόμενος γενικά με τους παίκτες του πίσω από την μπάλα, αλλά πολύ συγκροτημένα. Στο 6' ο ΑOΖ κέρδισε φάουλ σχεδόν πάνω στη γραμμή της περιοχής και στον άξονα του τέρματος, αλλά ο Γκαρμίρης σούταρε πάνω στο τείχος των αμυντικών. Στο 13' σε μακρινή πάσα του Αλούσι, ο Πεθαίνος πρόλαβε τη μπάλα, αλλά η προβολή του έφυγε λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι.
Kc8zwurcΣτο 17' ο Ντόκο έκλεψε τη μπάλα από τον Πεθαίνο και προχωρώντας έφτασε λίγο έξω από την περιοχή του Ρουμελιώτη, αλλά το σουτ που επεχείρησε έφυγε ψηλά άουτ. Στο 24' σε κόρνερ του Μπούκη, ο Γκαρμίρης βρέθηκε αμαρκάριστος στο πίσω δοκάρι, αλλά δεν έλεγξε σωστά τη μπάλα και το σουτ, που επεχείρησε από πλάγια, έφυγε άουτ. Και στο 35' σε μακρινό δυνατό φάουλ του Ζάρκου, η μπάλα πήγε πάνω στον Ρουμελιώτη, που απέκρουσε σηκώνοντας τα χέρια του, με τη μπάλα να κτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και ακολούθως να παίρνει περίεργη τροχιά, να βρίσκει το πάνω μέρος του δοκαριού και να φεύγει άουτ.  
Eaw89lyc
Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, ο χρόνος κύλισε με τον ΑΟΖ να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά να μην δημιουργεί φάσεις (και οι προηγούμενες που δημιούργησε προήλθαν από στημένες μπάλες) και τον Αστέρα προσηλωμένο στο αμυντικό του παιχνίδι να έχει βγάλει εκτός αγώνα, όπως και στο β' μέρος, τα ατού του αντιπάλου του.
6j7inh38Το β' μέρος ξεκίνησε με τον ΑΟΖ να πετυχαίνει το μοναδικό, όπως αποδείχτηκε τελικά, τέρμα του αγώνα. Ήταν το 49' όταν ο Ζάρκος κέρδισε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου και ξεκίνησε επίθεση και φτάνοντας έξω από την περιοχή (ο Κακογιάννης φοβήθηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του και δεν τον σταμάτησε), έπαιξε το 1-2 με τον Σαλαπάτα, μπήκε με τη μπάλα στην περιοχή, πρόλαβε τον εξερχόμενο Ρουμελιώτη και σκόραρε για το 0 - 1.
Nvuu6fpc 
Ο Αστέρας ανασυντάχθηκε, αλλάζοντας το σχήμα της ενδεκάδας του και με την προσθήκη του Βυζά άρχισε να μεταφέρει περισσότερους παίκτες στην επίθεσή του. Η δε μετακίνηση του Κακογιάννη σε θέση φορ, αναστάτωσε την άμυνα του ΑΟΖ και έτσι ο αγώνας πήρε μια άγρια ομορφιά, καθότι ο ΑΟΖ έχασε το πλεονέκτημα της άνεσης που είχε στη διαχείριση του αγώνα. Στο 60' ο Αστέρας κέρδισε φάουλ σε βάναυσο μαρκάρισμα του Βυζά (χαρίστηκε εκεί η δεύτερη κίτρινη κάρτα σον Μπούκη και δόθηκε στον διαμαρτυρόμενο Βελέντζα) και ο Αλούσι με δυνατό σουτ ανάγκασε τον τερματοφύλακα του ΑΟΖ Μητσόπουλο να αποκρούσει με γροθιές.  
Vljlwycz
Στο 70' ο Πεθαίνος κέρδισε δύο κόντρες και μπήκε από δεξιά στην περιοχή, όπου  μαρκαριζόμενος από δύο αντιπάλους πρόλαβε και πλάσαρε τον όρθιο Μητσόπουλο, με τη μπάλα να περνά αργά και σαδιστικά έξω από απέναντι κάθετο δοκάρι. Στο 73' ο Βυζάς πήδηξε ανενόχλητος σε κόρνερ του Αλούσι, αλλά δεν έφτασε τη μπάλα, ακουμπώντας την λίγο και την έστειλε πάνω από το δοκάρι, με τον Πρίφτη να την περιμένει ακριβώς πίσω του και σε καλύτερη θέση.
Ltfxvnv1Στο 74' ο προωθημένος Βασιλάρης έπιασε ένα ανάποδο ψαλίδι, μετά από εξαιρετικό εναέριο συνδυασμό τεσσάρων συμπαικτών του, με τη μπάλα να φεύγει για πολύ λίγο έξω από κάθετο δοκάρι. Θα ήταν ένα ονειρεμένο τέρμα. Ο ΑΟΖ είχε στο 80’ ένα καλά κτυπημένο φάουλ του Μπούκη, πάλι από στημένη μπάλα δημιουργήθηκε ευκαιρία, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το Γ της εστίας του Ρουμελιώτη. 
Qwawkk0wΚαι η ευκαιρία του αγώνα για τον Αστέρα δημιουργήθηκε στο 82’, όταν από γύρισμα του προωθημένου Βασιλάρη, με εξουδετερωμένο τον Μητσόπουλο, ο Πεθαίνος από το ύψος του πέναλτι απέτυχε να σκοράρει “κάνοντας τσαφ”. Στη συνέχεια της φάσης ο ΑΟΖ βγήκε μπροστά με τον Γεώργαρη, ο οποίος μετά από κούρσα 40 μέτρων μπήκε, καταδιωκόμενος από τον Μπαλή, στην περιοχή του Αστέρα πλάγια δεξιά και από εκεί σούταρε απελπιστικά άουτ, ενώ ο Μπούκης περίμενε αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή.
Wn9b57etΣυμπερασματικά ο ΑΟΖ πήρε μια σπουδαία νίκη, με τον Αστέρα να νοιώθει αδικημένος από την εξέλιξη του αγώνα. Το παθητικό στήσιμο του Αστέρα στο α’ μέρος, σε σχέση με ότι παρουσίασε μετά το τέρμα που δέχτηκε, δημιούργησε ποικίλες αντιδράσεις στους φίλους του, που παρακολούθησαν τον αγώνα. Και τα σχόλιά τους στο τέλος του αγώνα ήταν αντικρουόμενα. Πάντως στα υπέρ του προπονητή του Αστέρα κ. Κουρούπη πιστώνεται η εξαφάνιση από τον αγώνα των Σαλαπάτα, Μπούκη και Ζήση από τους Μπαλή, Κουλάκη και Κουτρούλη και η εξαιρετική φυσική κατάσταση που έδειξαν σ’ όλο τον αγώνα όλοι οι παίκτες του.  
Ezmmw3odΑξίζει να μνημονευτεί ιδιαίτερα το αρχοντικό παιχνίδι του Βασιλάρη και το φανατισμένο αγωνιστικό φρόνημα του 18χρονου Πρίφτη που δείχνει όλο και καλύτερος. Και να σημειωθεί επίσης ότι ο Αστέρας χρησιμοποίησε 8 παίκτες από τους 14, που έπαιξαν, ηλικίας 21 χρόνων και κάτω.
Ο διαιτητής κ. Ρούσσος είχε μια πολύ καλή διαιτησία. Κοντά στις φάσεις και με εξαιρετικά παρατηρητικός δεν άφησε σε κανέναν να αμφισβητήσει τις αποφάσεις του. Εξίσου πολύ καλοί ήταν και οι βοηθοί του κ.κ. Πυργάκης και Ν. Τριαντάφυλλος.
G09tzvzzΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Ρουμελιώτης, Κουτρούλης, Μπαλής, Βασιλάρης, Μετεβελής, Κουλάκης (83’ Τάφα), Αλούσι, Πρίφτης, Κακογιάννης, Λιθοξόου (54’ Βυζάς), Πεθαίνος (89’ Μελισσαρόπουλος).
ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ: Μητσόπουλος, Ντόκος (56' Γεώργαρης), Γκαρμίρης, Σπυρόπουλος, Βελέντζας Δ., Μαλαχάτης, Παινέσης (85’ Χουσελάς), Ζάρκος (78’ Μίχας), Μπούκης, Σαλαπάτας, Ζήσης.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: asterasderveniou.gr