Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

ΔΡΑΣΗ: Ο ΙΣΑ υπέρ της φοροδιαφυγής;


2/10/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με ανακοίνωσή του τάχθηκε σήμερα κατά της χρήσης πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών για την πληρωμή ιατρικών επισκέψεων. Είναι μία εξόφθαλμη προσπάθεια της συντεχνίας να καλύψει όποια από τα μέλη της, εις βάρος της κοινωνίας, επιμένουν να φοροδιαφεύγουν.

Η χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας για τις συναλλαγές αποδεδειγμένα περιορίζει το μαύρο χρήμα. Η κυβέρνηση, παρά τα αρνητικά δείγματα γραφής που έχει δώσει, δεν θα πρέπει (και αυτή τη φορά) να υποκύψει στις συντεχνιακές πιέσεις, αλλά να υιοθετήσει το μέτρο, δίνοντας κίνητρα στους πελάτες κάθε είδους υπηρεσιών να χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα στις συναλλαγές τους.

Ο ιδρυτής της Δράσης Στέφανος Μάνος, ως υπουργός Οικονομικών το 1993 στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είχε ήδη από τότε χρησιμοποιήσει στοιχεία συναλλαγών με πιστωτικές κάρτες για να αποκαλύψει με επιτυχία μεγάλες περιπτώσεις φοροδιαφυγής. Λυπούμαστε ειλικρινά που ένα στέλεχος της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Πατούλης, ως πρόεδρος του ΙΣΑ, αντιτίθεται σήμερα στο μέτρο αυτό, υπερασπιζόμενος με σαθρά επιχειρήματα την ανήθικη και αντικοινωνική συμπεριφορά ορισμένων ιατρών – και εκθέτει ταυτόχρονα τα περισσότερα μέλη του που σέβονται τον νόμο.

ΔΡΑΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ