Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Ο ΠΑΟΚ έ«Χ»ασε τη νίκη... ΠΑΟΚ - Ντόρτμουντ 1-1

Ο ΠΑΟΚ έ«Χ»ασε τη νίκη... κατά λάθος, βαριά ήττα ο Αστέρας
Ο ΠΑΟΚ έφτασε πολύ κοντά στη νίκη επί της Μπορούσια Ντόρτμουντ στην Τούμπα αλλά ένα τραγικό λάθος του Όλσεν του κόστισε το τρίποντο απέναντι στους Γερμανούς (ΠΑΟΚ - Μπορούσια Ντόρτμουντ 1-1) που ισοφάρισαν το πολύ ωραίο γκολ που σημείωσε ο Ρόμπερτ Μακ στο 34'.
 Η Ντόρτμουντ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και ξεκίνησε με το "καλημέρα" να σφυροκοπάει την εστία του Όλσεν. Ο Χόφμαν απείλησε τον ΠΑΟΚ μόλις στο 2', αλλά το δυνατό σουτ του πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια. Στο 11' ο Μπέντερ έκανε την κεφαλιά από καλή θέση, αλλά δε σημάδεψε σωστά, ενώ στο 24' ο Κάστρο νικήθηκε από κοντά από τον Όλσεν.
Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού,ο ΠΑΟΚ χτύπησε... σαν "κόμπρα" στην αντεπίθεση. Στο 34' ο Μακ έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Ντόρτμουντ, κεραυνοβόλησε τον Βαϊντερφέλερ και έκανε το 1-0, βάζοντας φωτιά στην Τούμπα.
Ο ΠΑΟΚ έλεγχε απόλυτα το παιχνίδι και με τη ψυχολογία στα ύψη πήγε εύκολα στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με το υπέρ του 1-0.
Στο δεύτερο ημίχρονο, το παιχνίδι δεν ξεκίνησε και με τους καλύτερους οιωνούς. Οι οπαδοί της Ντόρτμουντ ξέφυγαν από τα όρια και άναψαν πολλά καπνογόνα, ενώ έβαλαν φωτιά και σε καθίσματα της Τούμπας. Υπήρξε μία μικρή διακοπή στο παιχνίδι, αλλά όλα κύλησαν εν τέλει ομαλά, καθώς οι φίλοι του ΠΑΟΚ ήταν κύριοι και δεν αντέδρασαν στις προκλήσεις.
Στο 59' ο Μπερμπάτοφ λίγο έλειψε να βάλει το γκολ της χρονιάς, επιχειρώντας να κρεμάσει τον Βαϊντερφέλερ αρκετά έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Στη συνέχεια οι Γερμανοί ανέβασαν στροφές, προσπαθώντας να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια και το κατάφεραν. Στο 72' η Ντόρτμουντ ισοφάρισε σε 1-1 με ένα φτηνό γκολ του Κάστρο και έναν κακό υπολογισμό του Όλσεν.
Η ψυχολογία των παικτών του ΠΑΟΚ από το ζενίθ πήγε στο ναδίρ. Οι Γερμανοί κυριάρχησαν πλήρως στα τελευταία λεπτά, χάνοντας τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Ο Όλσεν και οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ κράτησαν ζωντανή την ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ, η οποία θα πρέπει να είναι ευχαριστημένη εν τέλει με τον βαθμό της ισοπαλίας.
ΠΑΟΚ: Ολσεν, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας, Σάμπο, Τζιόλης, Κάτσε (85' Χαρίσης), Κωνσταντινίδης, Ροντρίγκες, Μακ (73' Ζάιρο), Μπερμπάτοφ (89' Πέλκας).
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βαϊντενφέλερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Βάιγκλ (66' Σμέλτσερ), Μπέντερ, Χόφμαν, Γιανουζάι (84' Λάιτνερ), Κάστρο, Μκιταριάν (65' Ράμος), Ρόις.