Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2015

Λάθος κ. Παπαμιμίκο , βλάψατε την παράταξη. αψυχολόγητη, λαθεμένη και τραυματική για τη ΝΔ απόφαση

Θύελλα στη Ν.Δ. για την τυπολατρεία με τον Άδωνι Γεωργιάδη - Βαριές κουβέντες από Μεϊμαράκη και ΣαμαράΗ απόρριψη της υποψηφιότητας του Άδωνι Γεωργιάδη για καθαρά τυπολατρικούς λόγους από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό του κόμματος, με όλα τα κορυφαία στελέχη να ζητούν να αλλάξει η απόφαση και να αφήνουν σαφέστατες αιχμές κατά του κ. Παπαμιμίκου τον οποίο και στο παρελθόν τον είχαν κατηγορήσει πως στηρίζει τον Απόστολο Τζιτζικώστα.
Μάλιστα, την ώρα που συνεδρίαζε η ΚΕΦΕ, ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ο κ. Κορομάντζος διέκοψε τη συνεδρίαση και μετέφερε την άποψη του προέδρου πως θα ήταν άδικο να μην γίνει δεκτή η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη για οκτώ λεπτά καθυστέρηση. Φυσικά δεν εισακούστηκε και τελικά απερρίφθη.
Μετά την απόρριψη όμως το περιβάλλον του Ευάγγελου Μεϊμαράκη δεν έκρυψε την οργή του για αυτή την απόφαση, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του κ. Παπαμιμίκου πως λειτουργεί αυτόνομα, δείχνοντας πως η κόντρα τους δεν έχει τελειώσει.
Άμεση ήταν και η οργισμένη αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαρά, ο οποίος με γραπτή του δήλωση έκανε λόγο για "αψυχολόγητη, λαθεμένη και τραυματική για τη ΝΔ απόφαση. Ελπίζω να την αλλάξουν αμέσως".
Μέσω tweet αντέδρασε και ο εσωκομματικός του αντίπαλος Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δήλωσε τη διαφωνία του για την απόρριψη της υποψηφιότητας του Άδωνι Γεωργιάδη κάνοντας λόγο για υπερβολική προσκόλληση στον τύπο από την ΚΕΦΕ.  Στο ίδιο μήκος κύματος και η Ντόρα Μπακογιάννη επίσης μέσω twitter η οποία μάλιστα κατηγόρησε τον κ. Παπαμιμίκο γράφοντας χαρακτηριστικά: "Λάθος κ. Παπαμιμίκο και μέλη της Επιτροπής αν κόψατε τον Α. Γεωργιάδη για 6 λεπτά, βλάψατε την παράταξη. Ελπίζω να κάνετε δεκτή την ένσταση".
Οργισμένο σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να είναι και το περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή, χωρίς να αποκλείεται και παρέμβασή του για το συγκεκριμένο θέμα.