Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Ο Νικήτας Κακλαμάνης στο πλευρό του Ευάγγελου Μεϊμαράκη - «Το κόμμα δεν πρέπει να χρονοτριβεί περιμένοντας να βρει τον άντι-Τσίπρα»

Ο Νικήτας Κακλαμάνης στο πλευρό του Ευάγγελου Μεϊμαράκη
Την υποστήριξή του προς τον Β. Μεϊμαράκη για τη θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, εξέφρασε ο Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας στο Βήμα FM, όπου τόνισε ότι είναι τραγικό λάθος να χρονοτριβεί το κόμμα περιμένοντας να βρει τον «αντί-Τσίπρα».

«Εκτιμώ ότι δεν θα είναι πάνω από τέσσερις» οι υποψηφιότητες για την ηγεσία της ΝΔ» δήλωσε ο κ. Κακλαμάνης προσθέτοντας πως «είναι δύο δεδομένες, του κ. Μεϊμαράκη και του κ. Τζιτζικώστα, και πιθανότατα του κ. Μητσοτάκη και του κ. Γεωργιάδη».

Συμπλήρωσε δε τα εξής: «Η ΝΔ δεν έχει την πολυτέλεια επί ενάμιση μήνα να είναι ακέφαλη εντός Βουλής. Πρέπει το αργότερο, την Κυριακή 25 Οκτωβρίου, να τελειώσουμε. Δηλαδή, είναι τραγικό λάθος να βρούμε τον αντι-Τσίπρα. Δηλαδή, τι να βρούμε; Κάποιον σαν τον Τσίπρα που να μπορεί να τον αντιμετωπίσει; Εγώ δεν θέλω αρχηγό στη Ν.Δ. κάποιον που να λέει μόνο ψέματα».

Για τις εσωκομματικές εκλογές είπε: «Έχω επιλέξει να στηρίξω πολιτικά τον κ. Μεϊμαράκη» και διευκρίνισε ότι ο βασικότερος λόγος για την επιλογή του αυτή είναι ότι ο πρώην πρόεδρος της Βουλής μπορεί να διαφυλάξει την ενότητα του κόμματος.

Ο κ. Κακλαμάνης υπογράμμισε επίσης και τις εξής αναγκαιότητες: «Να ξεκαθαρίσουμε την ιδεολογική μας ταυτότητα. Και να υπάρξει σαφές κείμενο, πάνω σε αυτό το θέμα. Η ηγεσία που θα επιλεγεί, πρέπει να είναι ικανή, με σαφήνεια, χωρίς λαϊκισμούς, να υλοποιήσει αυτή την ιδεολογική ταυτότητα, να δημιουργήσουμε εικαστική και λεκτική ταυτότητα, ικανή να ελκύσει ξανά τους νέους. Είναι αναγκαίο να δημιουργηθούν ομάδες εργασίας νέων ανθρώπων, που με φαντασία, με φρεσκάδα κι αμεσότητα, να κερδίσουν τα κοινωνικά δίκτυα».