Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Κατέθεσε υποψηφιότητα για αρχηγός της ΝΔ ο Μεϊμαράκης

Στις 6.30 το απόγευμα η ανακοίνωση της υποψηφιότητας Μεϊμαράκη
Κατέθεσε στις 5 μμ σήμερα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης την υποψηφιότητά του στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, στην λεωφόρο Συγγρού, για την εκλογή του ως προέδρου του κόμματος σε ημερομηνία που πρόκειται να καθοριστεί.

Η υποψηφιότητα του κ. Μεϊμαράκη είναι η πρώτη που κατατέθηκε, με την σχετική προθεσμία να λήγει αύριο  το απόγευμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την υποψηφιότητα Μεϊμαράκη υπογράφουν 50 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, παρότι φέρεται να έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη σαφώς μεγαλύτερου αριθμού μελών της. Ο λόγος, όπως διαμηνύεται από το περιβάλλον του, ήταν να τηρηθεί η επακριβώς η πρόβλεψη του καταστατικού, που προβλέπει τον  συγκεκριμένο αριθμό.

Αυτή την ώρα ο κ. Μεϊμαράκης  ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. σε συνέντευξη τυπου όπου τόνισε
«Πιστεύω στο χτίσιμο όχι στο γκρέμισμα. Βλέπω τη ΝΔ με πολύ σεβασμό στην ιστορία και στην προσφορά της και με το βλέμμα στραμμένο στο κυβερνητικό πρόγραμμα για το μέλλον», ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης και δήλωσε ταυτισμένος με τη ΝΔ τονίζοντας ότι ποτέ δεν την εγκατέλειψε ανεξάρτητα από το ποιος ήταν στην ηγεσία.

«Κάποιοι άλλοι αφού εκμεταλλεύτηκαν τη ΝΔ, έγιναν υπουργοί και υφυπουργοί, την εγκατέλειψαν. Κάποιοι σήμερα συγκυβερνούν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι έγιναν απολίτικοι γιατί το κομματικό χρώμα είχε θαμπώσει. Εγώ πάντα την υπηρετούσα», συνέχισε.

«Με την εμπειρία του χθες και τις ανάγκες του σήμερα όλοι μαζί μπορούμε να χτίσουμε την αυριανή ΝΔ» προσέθεσε, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν φιλοδοξεί να εκπροσωπήσει μέρος ή κομμάτι της ΝΔ.

«Δεν θέλω να υπάρξουν τα "ικός". Φιλοδοξώ να συνθέσω με ενιαίο πολιτικό λόγο. Το έπραξα εμπράκτως», επισήμανε φέρνοντας ως παράδειγμα ότι την υποψηφιότητά του δεν υπέγραψαν βουλευτές ή περιφερειάρχες.

«Προτείνω συμφιλίωση, συγκατοίκηση με διάλογο, κανόνες, με ανοχή στην αντίθετη άποψη και όχι εσωτερική ρήξη», συμπλήρωσε και προανήγγειλε αλλαγές σε πρόσωπα και όργανα.

Για το ιδεολογικό στίγμα της ΝΔ είπε ότι είναι ξεκάθαρο. «Η ΝΔ είναι θέση. Δεν είναι άρνηση. Καλείται να πρωταγωνιστήσει στον αγώνα για έξοδο από την κρίση», σημείωσε. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε ότι δεν πιστεύει στη διαμάχη των γενεών αλλά στη διαμάχη των ιδεών.

Για το χρόνο των εκλογών είπε ότι θα αποφασίσει η ΚΕΦΕ, αλλά δεν νομίζει πως πρέπει να υπάρχει πολύς χρόνος όταν σε πέντε ημέρες γίνεται δημοψήφισμα και σε είκοσι εθνικές εκλογές.

Επιπλέον, τόνισε ότι εξακολουθεί να έχει ενστάσεις με τον τρόπο εκλογής και επίσης ότι το ζήτημα δεν είναι να βρει η ΝΔ τον αντι-Τσίπρα γιατί τότε δεν θα ήταν ΝΔ.

«Ο νέος πρόεδρος πρέπει να έχει θετικό πρόσημο», επισήμανε και τόνισε ότι αποφάσισε να είναι υποψήφιος μόνος του.

Σε ερώτηση αν είχε συνάντηση με τους κ.κ Καραμανλή και Σαμαρά είπε: «Δεν με ζήτησαν, δεν τους είδα, δεν τους ζήτησα, δεν με είδαν. Αν μου ζητούσαν θα τους έβλεπα».



Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης γίνεται ο πρώτος που καταθέτει επισήμως υποψηφιότητα με την προθεσμία να λήγει στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής.
Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής όπου θέλουν τον Ευρωπαίο Επίτροπο, Δημήτρη Αβραμόπουλο να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα. Φυσικά, δεν υπάρχει ακόμα τελική απόφαση αλλά ο κ. Αβραμόπουλος που απόψε φτάνει την Αθήνα δέχεται πιέσεις από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να κατέβει στην κούρσα της διαδοχής.
Στις 11 το πρωί της Παρασκευής θα καταθέσει και επίσημα την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στα γραφεία του κόμματος στην λεωφόρο Συγγρού.

Στην κατάθεση της δικής του υποψηφιότητας θα προχωρήσει αύριο και ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Όσο για τον Αδωνι Γεωργιάδη, δήλωσε την Πέμπτη πως βρίσκεται κοντά στη συγκέντρωση των 50 υπογραφών.

«Πλησιάζω τον αριθμό 50. Δεν τον έχω φτάσει, αλλά είμαι κοντά. Είμαι πολύ αισιόδοξος» είπε στο Mega, ενώ σε άλλο σημείο τόνισε: «Θα τις μαζέψω, θα είμαι υποψήφιος και θα κερδίσω. Έτσι μπαίνουμε στη μάχη».