Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Πέτρος Τατούλης: «Κατακτούμε το στόχο της αειφορίας με την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου - Υπεγράφη η σύμβαση του έργου της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ

Εμφάνιση P1040032.JPG

«Το έργο της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι μαζί με το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά έργα που υπηρετούν το στρατηγικό μας στόχο να μετατρέψουμε την Περιφέρειά μας σε Ευρωπαϊκή Περιφέρεια πρότυπο της αειφορίας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την υπογραφή της σύμβασης υλοποίησης με την ανάδοχο εταιρεία την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015 στην έδρα της Περιφέρειας.

«Σήμερα κάνουμε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την αποτροπή των προστίμων που έχουν επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα οποία αγγίζουν τα 10 εκατομμύρια ευρώ εφάπαξ, ενώ τηρείται λογαριασμός σε ημερήσια βάση» τόνισε ο Περιφερειάρχης και εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί «φτάσαμε στο τέλος της υπογραφής της σύμβασης αυτής, η οποία ταλαιπωρήθηκε 1,5 με 2 χρόνια στο ΕΠΠΕΡΑΑ και πολλούς μήνες στο Ελεγκτικό Συνέδριο».
Ο κ. Τατούλης, αφενός επεσήμανε τις τεχνικές δυσκολίες που παρουσιάζει ένα τέτοιο έργο, αφού η ανάδοχος εταιρεία πρέπει να αναπτυχθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα σε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα, αφετέρου εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το έργο θα ολοκληρωθεί έγκαιρα και με το βέλτιστο αποτέλεσμα.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε τέλος στους υπολειπόμενους ΧΑΔΑ, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται αυτοί του Πλατώματος και του Αφυσσού, ενημερώνοντας ότι εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα προκηρυχθεί ο σχετικός διαγωνισμός και διαβεβαίωσε την ανάδοχο εταιρεία για την υποστήριξε των υπηρεσιών της Περιφέρειας ώστε το έργο να εκτελεστεί απροβλημάτιστα.
Ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας εξέφρασε από την πλευρά του την πεποίθησή του ότι το έργο θα ολοκληρωθεί έγκαιρα και με το καλύτερο αποτέλεσμα.
Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν η Θεματική Ανιτπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου και οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.