Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Τροχαίο δυστύχημα με τουλάχιστον 40 νεκρούς στη Γαλλία


Θρηνεί η Γαλλία για το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στις 7.30 (τοπική ώρα) το πρωί της Παρασκευής 23 Οκτωβρίου στην πόλη Puisseguin στη νοτιοδυτική Γαλλία.
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το BBC, ένα διώροφο λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο τουλάχιστον 43 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένα παιδί ηλικίας μόλις 3 ετών. Και τα δυο οχήματα τυλίχθηκαν στις φλόγες αμέσως μετά τη σφοδρή σύγκρουση, ενώ στο σημείο βρίσκονται περισσότεροι από 60 πυροσβέστες.
Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες ο οδηγός του φορτηγού έχασε τον έλεγχο.
Στο λεωφορείο επέβαιναν συνταξιούχοι που ήταν μέλη ενός κλαμπ ηλικιωμένων, που πραγματοποιούσαν ημερήσια εκδρομή στην περιοχή, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM, αξιωματούχος της περιοχής. Από το τραγικό δυστύχημα διασώθηκαν μόνο 5 άνθρωποι. Οι ηλικιωμένοι συνταξιούχοι φέρεται να εγκλωβίστηκαν μέσα στο φλεγόμενο λεωφορείο και να κάηκαν ζωντανοί.
Όπως ανέφερε πηγή του υπουργείου εσωτερικών της Γαλλίας, όλα τα θύματα ήταν υπήκοοι Γαλλίας.
Στο τραγικό συμβάν αναφέρθηκε και ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ από το Μέγαρο Μαξιμού, "Η χαρά μου θα ήταν μεγαλύτερη αν δεν υπήρχε αυτό το τραγικό δυστύχημα στην Γαλλία. Είμαστε βαθιά θλιμμένοι γι' αυτό που συνέβη"