Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠ ΤΟΜΕΑ ΥΠΟΔ, ΜΕΤΑΦ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΗΣ ΝΔ κ Λ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠ ΤΟΜΕΑ ΑΓΡ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ κας Φ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ



http://www.agronews.gr/files/1/stigmiotupa/ileia-plimmires2.jpgΟ Βουλευτής Ηρακλείου - Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης και η Βουλευτής Σερρών - Υπεύθυνη του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Φωτεινή Αραμπατζή, αναφορικά με τις καταστροφές που υπέστησαν οι Νομοί Αχαΐας και Ηλείας από τις πρόσφατες πλημμύρες, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:


          «Από τις σφοδρές βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών, για μια ακόμα φορά, περιοχές των Νομών Ηλείας και Αχαΐας επλήγησαν με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρές καταστροφές σε καλλιέργειες και υποδομές.
            Σε συνεργασία με τους τοπικούς Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Ηλείας, κ. Τζαβάρα Κωνσταντίνο και Αχαΐας κ. Ανδρέα Κατσανιώτη και μετά από συνεννόηση με τους εκπροσώπους τοπικών φορέων και ζητούμε από τους αρμόδιους Υπουργούς να προβούν άμεσα στις αρμόδιες ενέργειε, να δείξουν τα απαραίτητα αντανακλαστικά και αφού κηρύξουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης του Δήμους Ανδραβίδας -Κυλλήνης και Δυτικής Αχαΐας, να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομές (κατολισθήσεις σε οδικό δίκτυο), σε μέτρα ανακούφισης των πληγέντων αγροτών και να μεριμνήσουν για την αποζημίωση της τεράστιας απώλειας εισοδήματος των πληγέντων αγροτών- των κατ’ εξοχήν αγροτικών Νομών Αχαΐας και Ηλείας- που λόγω ανώτερης βίας πιθανόν να μη μπορέσουν φέτος να καλλιεργήσουν τις εκμεταλλεύσεις τους.
          Τέλος, είναι σημαντικό να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους πληγέντες Δήμους, αλλά και στους κατά τόπους ΤΟΕΒ-ΓΟΕΒ για την αποκατάσταση των ζημιών, που έχουν υποστεί στις δημόσιες υποδομές τους (επαρχιακό – αγροτικό οδικό δίκτυο, αρδευτικά δίκτυα, αντλιοστάσια)»